Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 22.07.2014 17:06



Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
[200]Ustawienie rozrzadu Bashan 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21.11.2012 02:22
Posty: 33
Miejscowość: KRK
Imię: Damian
Quad: Polaris 250 4x4
Poprzednie quady: Bashan 200
PostWysłany: 19.12.2012 19:55 
[200]Ustawienie rozrzadu Bashan
Witam. Interesuje mnie jak ustawic rozrząd w Bashanie 200... Wiem, ze wał ma być ustawiony w pkt "T" tylko nie wiem jak wałek... i czy mozliwe jest ze jesli będzie pomylony o zeba to czy będzie stukało cos takiego jakby zawory.... zawory regulowane na 0,10 ssacy i 0,15 wydech.... Pozniej zmiejszylem obydwa na 0.05 ale też cos stuka... proszę o pomoc bo wysiadam już przy tym.... Nie wiem czy zlozyc i poprostu jeździć


Ostatnio zmieniony przez Ravob, 19.12.2012 19:55, edytowano w sumie 1 raz

Tytułuj poprawnie tematy//rav1234mx



 
Profil Facebook
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12.06.2009 20:45
Posty: 700
Miejscowość: Bytom (Górniki-Stolarzowice)
Quad: Bażant 200
PostWysłany: 19.12.2012 23:54 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
Sprawdź klawiaturę czy jest w porządku, mi pękła klawiatura i też stukało aż się rozleciała do końca wymieniłem i śmiga

_________________
Eoooot. Dziękuję , proszę , dobranoc !

pozdrawiam !


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21.11.2012 02:22
Posty: 33
Miejscowość: KRK
Imię: Damian
Quad: Polaris 250 4x4
Poprzednie quady: Bashan 200
PostWysłany: 23.12.2012 16:18 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
Ale ja odkrecalem ją... Jak rozkrecalem silnik.... Mialem ja w rekach i była w jednym kawalku :D Zastanawiam się czy jest też mozliwe zeby pompa olejowa się rozleciala i stukala...


 
Profil Facebook
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12.06.2009 20:45
Posty: 700
Miejscowość: Bytom (Górniki-Stolarzowice)
Quad: Bażant 200
PostWysłany: 23.12.2012 23:40 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
pompa olejowa jest plastikowa, ja 3 tygodnie temu ją wymieniałem bo mi się wyrobiła poprostu ona ci się nie rozpadnie jedynie środek się wyrobi i taki "patyk" co tam sobie ją napedza się kręci a ona stoi te koło całe.
a co do tej klawiatury to miałem właśnie taki przypadek że skadałem było ok, po podlaczeniu wszystkiego działy się cuda więc zadzwoniłem po znajomego mechanika co na codzień składa chińskie cuda i pierwsze co powiedział mi o klawiaturze właśnie i była krzywa w momencie jak wyciągłem ją to kawałek odpadł :wizi: :wizi:

_________________
Eoooot. Dziękuję , proszę , dobranoc !

pozdrawiam !


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08.06.2012 23:10
Posty: 99
Miejscowość: Koszalin okolice
Quad: jeszcze parę miesięcy do ---> Ltz 400:]
Poprzednie quady: Bashan 200
PostWysłany: 24.12.2012 00:17 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
podłącze się do tematu roger86_2006 a quad wchodzi na wysokie obroty czy muli??


 
Profil Facebook Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21.11.2012 02:22
Posty: 33
Miejscowość: KRK
Imię: Damian
Quad: Polaris 250 4x4
Poprzednie quady: Bashan 200
PostWysłany: 24.12.2012 11:57 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
Nie no. Jezdzilem nim i dobrze chodzi... Jedyne to na zimnym go przymula ale tak bylo od poczatku ja daje się caly gaz to przymula. Ale jak delikatnie dodam ze trochę wejdzie i caly to wkreca się. Dzis rozebralem cala prawa strone. Wywalilem sprzeglo, pompe olejowa i odpalilem na kilka sekund i stuka dalej. Pewne to ze nic w srodku silnika. Wal też raczej nie. Mialem go w rekach i nie ma żadnych luzow.

-- dodano 24.12.2012 10:57 --

Mateusz a jakie cuda ci się dzialy?? Ja pomalu rozkladam rece. Bo po silniku jak rozkrecilem bylo widac ze nie jest wyjezdzony. Jeszcze byly rysy na cylindrze od szlifu. Łożyska na wale jak nowe.


Ostatnio zmieniony przez roger86_2006, 24.12.2012 11:57, edytowano w sumie 1 raz



 
Profil Facebook
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12.06.2009 20:45
Posty: 700
Miejscowość: Bytom (Górniki-Stolarzowice)
Quad: Bażant 200
PostWysłany: 24.12.2012 16:11 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
Stukało mi porpostu dziwnie ale ja zato miałem tak że obroty nie wchodziły w ogóle

_________________
Eoooot. Dziękuję , proszę , dobranoc !

pozdrawiam !


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21.11.2012 02:22
Posty: 33
Miejscowość: KRK
Imię: Damian
Quad: Polaris 250 4x4
Poprzednie quady: Bashan 200
PostWysłany: 29.12.2012 11:44 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
Nie wiem... Chyba będę jezdzil..... zobacze co się będzie dzialo. muszę przyznac ze bardzo mnie to ciekawi ale nie mam ochoty rozbierac silnika po raz drugi. Otworze i nic nie znajde. Pierwszy raz jak rozebralem silnik to jakis wczesniejszy właściciel wymienial popychacz bo pewnie urwala się koncówka (ta kuleczka) i ja zostawil. Ja jezdzilem i nagle cos zaczelo stukac. Rozebralem silnik i znalazlem ja wbita w karter w rozrządzie. Zmielilo mi zeby na walku rozrzadu i na zebatce na wale. Walek kupilem nowy i zebatke też. Przeprasowalem zebatke. Poskladalem zadowolony a tu zonk. Tyka cos jak zawór. :(((((

-- dodano 29.12.2012 10:44 --

Quad zrobiony ale się zepsuł :P.... Rozebralem jeszcze raz cylinder poprzegladalem wszystkie części z mechanikami i stwierdzenie bylo takie ze wszystko ok. Żeby składać. Dogiąłem tylko zabezpieczenie wałka rozrzadu bo mialo przerwe od walka gdzies z 2 mm. Złożyłem wszystko od nowa i odziwo silnik zaczął cichutko pracowac. Tylko ze po przejezdzie cos się znowu porobilo. Gdyż zaczelo cos strzelać hurgotać w silniku... Zakończylo się holem. Okazalo się ze malo jest oleju. I tu moje pytanie.... Czy olej w Bashanie dostaje się do "cewek" bo zalalem Bashana tak na polowe stanu.... A w karterze od strony cewek jest taka mala dziurka ktora przepuszcza olej na druga strone... Pewnie silnik się zagrzał olej zrobil się rzadki i przedostal na strone cewek.... Sprawdzalem zdjecia na allegro karterów i tak wyglada jakby ta dziura byla orginalna...


Ostatnio zmieniony przez Ravob 29.12.2012 16:23, edytowano w sumie 2 razy

Stosuj polskie znaki//rav1234mx



 
Profil Facebook
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09.02.2012 21:45
Posty: 1623
Imię: Łukasz
PostWysłany: 29.12.2012 13:22 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
Nie powinien się dostawać olej musisz wymienić uszczelniacz! :!:

_________________
Pozdrawiam ,Łukasz


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21.11.2012 02:22
Posty: 33
Miejscowość: KRK
Imię: Damian
Quad: Polaris 250 4x4
Poprzednie quady: Bashan 200
PostWysłany: 29.12.2012 16:01 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
Tylko ze to nie przez uszczelniacz a dziurke w karterze... Kolega też ma Bashana i widzialem ze też ma mokre od olej przez śrubke w obudowie. Mysle ze może przez to ze jest tam rozrusznik i zebatki do niego....


 
Profil Facebook
Moderator Działu Chińskie Quady
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21.07.2011 13:51
Posty: 1656
Miejscowość: Bieszczady:)
Imię: Rafal
Quad: Cagiva Elefant 125, Honda NS1 80
Poprzednie quady: Hammer 110
PostWysłany: 29.12.2012 16:25 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
roger86_2006 napisał(a):
Zakończylo się holem

No cóż taki dzień, ja też dziś zakończyłem holem :zalamka: Chyba się mój zatarł, a wczoraj dopiero go naprawiłem po pół roku, później pójdę rozebrać :zalamka:

_________________
Pozdrawiam, Rafał ;)
Galeria mej zacnej 110 <- częste aktualizacje, zapraszam ;)Mój kanał YT<- również zapraszam ;)
Poradniki do chińskich quadów!
Zestaw schematów do silnika 139FMB (quady 50,70,110,125 oraz niektóre 150 produkcji chińskiej, znalazł monicadrift)


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21.11.2012 02:22
Posty: 33
Miejscowość: KRK
Imię: Damian
Quad: Polaris 250 4x4
Poprzednie quady: Bashan 200
PostWysłany: 29.12.2012 17:01 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
No to jestesmy w d...pie.... Ja też mojego wczoraj skonczylem naprawiac... no i się skonczyl :( muszę rozebrac... Ciekawy jestem czy skrzynia czy raczej cos z walem albo tlokiem.... Teraz powrzucam zdjecia jak będę skladal.... Taki maly poradnik się zrobi :D


 
Profil Facebook
Moderator Działu Chińskie Quady
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21.07.2011 13:51
Posty: 1656
Miejscowość: Bieszczady:)
Imię: Rafal
Quad: Cagiva Elefant 125, Honda NS1 80
Poprzednie quady: Hammer 110
PostWysłany: 29.12.2012 17:27 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
No to zrób, jak będzie ładny i czytelny to załatwię przyklejenie ;)

_________________
Pozdrawiam, Rafał ;)
Galeria mej zacnej 110 <- częste aktualizacje, zapraszam ;)Mój kanał YT<- również zapraszam ;)
Poradniki do chińskich quadów!
Zestaw schematów do silnika 139FMB (quady 50,70,110,125 oraz niektóre 150 produkcji chińskiej, znalazł monicadrift)


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21.11.2012 02:22
Posty: 33
Miejscowość: KRK
Imię: Damian
Quad: Polaris 250 4x4
Poprzednie quady: Bashan 200
PostWysłany: 30.12.2012 10:36 
Re: [200]Ustawienie rozrzadu Bashan
OKI :) będę się staral zrobic najdokladniejsze fotki jak się da :)


 
Profil Facebook
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 14 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style created by Pink Floyd Ringtones|Modified by Daniel.