Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 30.10.2014 18:37



Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 08.06.2011 19:19
Posty: 69
Quad: eagle Lyda 250
PostWysłany: 21.08.2011 20:53 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
Python013 napisał(a):
Nie trzeba żadnego kwacha samochodowego wstawiać, wystarczy zwyczajnie nie skąpić kilku PLN na zakup nowego o takich samych oznaczeniach ale nie za 30-40 zł z allegrosza.
Za nowego kwacha dałem ze 120 PLN i był ściągnięty na zamówienie ponieważ miał dodatkową literkę w oznaczeniu a wszędzie mieli identyczne kwachy lecz bez tej dodatkowej literki w oznaczeniu.

Moim zdaniem wystarczy podjechać do elektryka samochodowego by nam wymienił główne kable wraz z tymi niby klemami idące od kwacha na nowe, lepsze i o lepszej przepustowości :okok:

-- dodano 06 się 2011 10:03 --

jimdg napisał(a):
...problem w gaśnięciu wszystkiego chyba tkwi z przodu pod plastikami... nie wiem.... a ominąłeś jakoś ten hamulec przy odpalaniu?


Nie omijaj tego hamulca ponieważ jest to swego rodzaju zabezpieczenie.
Sprawdź lepiej instalację elektryczną i masę, również na silniku. Gdzieś te napięcie musi znikać lub z jakiegoś powodu nie dociera go tyle co trzeba :!:





Ja wymieniłem orginalny z oznaczeniem GTX 9A - BS
na (jak go nazwali - samoobsługowy)
z oznaczeniem YB9 - B w salonie Kymco za 100 zł.
ale on jest całkiem do d...py
Czeba ładować i dziś buba była i pchanie z lasu :|
Może za mało mi do niego elektrolitu wlali :?:
Bo chyba te oznaczenia nie mają wpływu czy się nadaje :oczy:
Tak czy inaczej jest na gwarancji to się z nim przejade do nich :D


 
Profil

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4195
Quad: Honda trx400ex
PostWysłany: 22.08.2011 00:52 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
kurak 250 napisał(a):
Bo chyba te oznaczenia nie mają wpływu czy się nadaje

A po co one są? Żeby sobie poczytać?
kurak 250 napisał(a):
Tak czy inaczej jest na gwarancji to się z nim przejade do nich

A ładowanie ci działa? Nie jest za duże? najpierw sprawdź czy quad sprawny a później reklamuj.


 
Profil

Rejestracja: 08.06.2011 19:19
Posty: 69
Quad: eagle Lyda 250
PostWysłany: 22.08.2011 14:40 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
trochę czasu nad tym spędzili i powiedzieli że będzie się nadawał ten

Quad jest sprawny bo na tym starym aku co miałem w Eagle od początku to bez problemu odpalił

Tego kupiłem bo orginalny już mi trochę słabnoł
ale niemusiałem go ładować co wyjazd

Maciek-k_95 Ty wiesz jaki kupiłem ?
to jest taki z odpowietrznikiem , możliwe że nalali do niego za mało elektrolitu
i dlatego tak siada


 
Profil

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4195
Quad: Honda trx400ex
PostWysłany: 22.08.2011 18:06 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
Wątpię żeby było za mało elektrolitu. Raczej stawiałbym na to że nie masz w quadzie ładowania i dlatego padł. Zmierz napięcie na aku na zgaszonym i na odpalonym quadzie i napisz co ci wyszło.


 
Profil

Rejestracja: 08.06.2011 19:19
Posty: 69
Quad: eagle Lyda 250
PostWysłany: 22.08.2011 22:08 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
Byłem z tym aku u tego mechaniora
i dałem do sprawdzenia (powiedział że może trochę zamało
ale sprawdzi czy ładuje)
Ale jutro przejade się tam quadem żeby mi obadali
powiedział że może padł "regulator napiecia"
Patrzyłem już za tym a allegro
ale zobaczymy jak jutro pójdzie .

edit//maciek-k_95


Ostatnio zmieniony przez maciek-k_95 22.08.2011 22:08, edytowano w sumie 2 razy



 
Profil

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4195
Quad: Honda trx400ex
PostWysłany: 22.08.2011 22:10 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
Właśnie przez spalony regiel możesz nie mieć ładowania i zajechałeś nowy aku.


 
Profil

Rejestracja: 08.06.2011 19:19
Posty: 69
Quad: eagle Lyda 250
PostWysłany: 23.08.2011 17:25 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
Sprawa wygląda tak
Aku jeszcze ładuje - dolali trochę elektrolitu

Dziś sprawdzali mi napięcie w quadzie
- wyszło 12.5 (podobno ma być więcej ?)
też nie zmieniało się przy dodawaniu gazu czy załanczaniu świateł :?

To raczej padło na regulator napięcia
Mam pytanie czy podeszedł by taki z Bashana 250
bo w katalogu mają tylko taki z chińskich


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18.07.2010 22:36
Posty: 33
Quad: eagle 203e
PostWysłany: 23.08.2011 18:53 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
znalazłem:) jak się okazało to padł "stycznik rozrusznika"( tak się to nazywa?) taki zarabisty elektromagnes do ktorego dochodzą przewody wys. nap.. przez przypadek zwarłem plus mase na nim i maszyna zagadała:)


Ostatnio zmieniony przez jimdg, 23.08.2011 18:53, edytowano w sumie 1 raz



 
Profil

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4195
Quad: Honda trx400ex
PostWysłany: 23.08.2011 19:41 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
kurak 250 napisał(a):
- wyszło 12.5 (podobno ma być więcej ?)

Ma być 14,4. Wymień regiel. Ja teraz też będę wymieniał w eagle rusch. Zamówiłem od Bashana na 4 przewody. Powinien pasować. jimdg
Gratulacje ;)


 
Profil

Rejestracja: 19.05.2011 02:14
Posty: 28
Miejscowość: Szczecin
Quad: Eagle 203e
PostWysłany: 23.10.2011 20:24 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
jest pod siedzeniem kształt walca. włącz migacz i posłuchaj przy zdjetym siedzeniu


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28.11.2011 19:01
Posty: 130
Miejscowość: Pomorze
Quad: Miał być Can-am, jest Polaris - ot tak sytuacja:)
Poprzednie quady: Can Am 500 XT Camo, Can Am Outlander 650 XT, Kingway 500 Thunder; Eagle 250
PostWysłany: 28.11.2011 19:24 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
Witam wszystkich, nazywam się ZDPawelos i również jestem posiadaczem Orzełka.

Mam następujący problem, podczas jazdy spadł mi łańcuch i wkręcił się między zębatkę a pokrywę, łamiąc ją. Zakupiłem nowe pokrywy oraz czujnik zmiany biegów. Przełożyłem stator, czujnik położenia wału oraz czujnik położenia biegów. Problem jest w tym, że nie ma iskry. Cała instalacja działa, wszystkie światła, klakson, rozrusznik kręci, tylko nie ma iskry. Czujnik położenia wału działa ( sprawdzany miernikiem, cewka również ).
Co jeszcze powinienem sprawdzić ?


 
Profil

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4195
Quad: Honda trx400ex
PostWysłany: 28.11.2011 20:30 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
Prawie na pewno masz gdzieś naderwany kabel który Ci się uszkodził podczas montażu. Przy tej grubości kabli to norma.

Image
Image
Image
Image

Myślę że to Ci pomoże.


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28.11.2011 19:01
Posty: 130
Miejscowość: Pomorze
Quad: Miał być Can-am, jest Polaris - ot tak sytuacja:)
Poprzednie quady: Can Am 500 XT Camo, Can Am Outlander 650 XT, Kingway 500 Thunder; Eagle 250
PostWysłany: 28.11.2011 23:09 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
No właśnie sprawdzałem już tę możliwość. Nawet elektryk mi sprawdzał miernikiem przejście napięcia. Zamówiłem nowy moduł. Zobaczymy, może w tym leży przyczyna. Podzielę się efektem w niedługim czasie. Dziękuję również za schemat, myślę że będzie przydatny.


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.08.2011 13:57
Posty: 45
Miejscowość: Zachodniopomorskie
Quad: Inny Bashan 250cc
PostWysłany: 30.11.2011 23:22 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
ZDPawelos napisał(a):
Witam wszystkich, nazywam się ZDPawelos i również jestem posiadaczem Orzełka.

Mam następujący problem, podczas jazdy spadł mi łańcuch i wkręcił się między zębatkę a pokrywę, łamiąc ją. Zakupiłem nowe pokrywy oraz czujnik zmiany biegów. Przełożyłem stator, czujnik położenia wału oraz czujnik położenia biegów. Problem jest w tym, że nie ma iskry. Cała instalacja działa, wszystkie światła, klakson, rozrusznik kręci, tylko nie ma iskry. Czujnik położenia wału działa ( sprawdzany miernikiem, cewka również ).
Co jeszcze powinienem sprawdzić ?



Mam identyczny problem :( Też mi łańcuch spadł i wybił dziurę :!: Tyle że ja nie kupowałem nowej pokrywy tylko oddałem ją do spawania założyłem spowrotem isrkrownik i też nie mam iskry błagam koledzy help :!: :!: :!:

_________________
Kiedy siedzę na maszynie totalny czuje luz włączam silnik daje gazu za mną tylko kurz...


Ostatnio zmieniony przez maciek-k_95, 30.11.2011 23:22, edytowano w sumie 1 raz



 
Profil

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4195
Quad: Honda trx400ex
PostWysłany: 30.11.2011 23:23 
Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
Bo jak spada łańcuch to przeważnie przerywa jeszcze kable ze statora. Z góry może on wyglądać ok ale w środku może być urwany.


 
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style created by Pink Floyd Ringtones|Modified by Daniel.