cu3ox.com Free 3D Flash Gallery
Flash Image Slideshow by cu3ox.com v1.7

Obecny czas: 17.04.2014 08:44


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 21.08.2011 20:53 

Rejestracja: 08.06.2011 19:19
Posty: 69
Quad: eagle Lyda 250
Python013 napisał(a):
Nie trzeba żadnego kwacha samochodowego wstawiać, wystarczy zwyczajnie nie skąpić kilku PLN na zakup nowego o takich samych oznaczeniach ale nie za 30-40 zł z allegrosza.
Za nowego kwacha dałem ze 120 PLN i był ściągnięty na zamówienie ponieważ miał dodatkową literkę w oznaczeniu a wszędzie mieli identyczne kwachy lecz bez tej dodatkowej literki w oznaczeniu.

Moim zdaniem wystarczy podjechać do elektryka samochodowego by nam wymienił główne kable wraz z tymi niby klemami idące od kwacha na nowe, lepsze i o lepszej przepustowości :okok:

-- dodano 06 się 2011 10:03 --

jimdg napisał(a):
...problem w gaśnięciu wszystkiego chyba tkwi z przodu pod plastikami... nie wiem.... a ominąłeś jakoś ten hamulec przy odpalaniu?


Nie omijaj tego hamulca ponieważ jest to swego rodzaju zabezpieczenie.
Sprawdź lepiej instalację elektryczną i masę, również na silniku. Gdzieś te napięcie musi znikać lub z jakiegoś powodu nie dociera go tyle co trzeba :!:





Ja wymieniłem orginalny z oznaczeniem GTX 9A - BS
na (jak go nazwali - samoobsługowy)
z oznaczeniem YB9 - B w salonie Kymco za 100 zł.
ale on jest całkiem do d...py
Czeba ładować i dziś buba była i pchanie z lasu :|
Może za mało mi do niego elektrolitu wlali :?:
Bo chyba te oznaczenia nie mają wpływu czy się nadaje :oczy:
Tak czy inaczej jest na gwarancji to się z nim przejade do nich :D


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 22.08.2011 00:52 

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4203
Quad: Honda trx400ex
kurak 250 napisał(a):
Bo chyba te oznaczenia nie mają wpływu czy się nadaje

A po co one są? Żeby sobie poczytać?
kurak 250 napisał(a):
Tak czy inaczej jest na gwarancji to się z nim przejade do nich

A ładowanie ci działa? Nie jest za duże? najpierw sprawdź czy quad sprawny a później reklamuj.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 22.08.2011 14:40 

Rejestracja: 08.06.2011 19:19
Posty: 69
Quad: eagle Lyda 250
trochę czasu nad tym spędzili i powiedzieli że będzie się nadawał ten

Quad jest sprawny bo na tym starym aku co miałem w Eagle od początku to bez problemu odpalił

Tego kupiłem bo orginalny już mi trochę słabnoł
ale niemusiałem go ładować co wyjazd

Maciek-k_95 Ty wiesz jaki kupiłem ?
to jest taki z odpowietrznikiem , możliwe że nalali do niego za mało elektrolitu
i dlatego tak siada


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 22.08.2011 18:06 

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4203
Quad: Honda trx400ex
Wątpię żeby było za mało elektrolitu. Raczej stawiałbym na to że nie masz w quadzie ładowania i dlatego padł. Zmierz napięcie na aku na zgaszonym i na odpalonym quadzie i napisz co ci wyszło.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 22.08.2011 22:08 

Rejestracja: 08.06.2011 19:19
Posty: 69
Quad: eagle Lyda 250
Byłem z tym aku u tego mechaniora
i dałem do sprawdzenia (powiedział że może trochę zamało
ale sprawdzi czy ładuje)
Ale jutro przejade się tam quadem żeby mi obadali
powiedział że może padł "regulator napiecia"
Patrzyłem już za tym a allegro
ale zobaczymy jak jutro pójdzie .

edit//maciek-k_95


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ostatnio zmieniony przez maciek-k_95 22.08.2011 22:08, edytowano w sumie 2 razy

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 22.08.2011 22:10 

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4203
Quad: Honda trx400ex
Właśnie przez spalony regiel możesz nie mieć ładowania i zajechałeś nowy aku.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 23.08.2011 17:25 

Rejestracja: 08.06.2011 19:19
Posty: 69
Quad: eagle Lyda 250
Sprawa wygląda tak
Aku jeszcze ładuje - dolali trochę elektrolitu

Dziś sprawdzali mi napięcie w quadzie
- wyszło 12.5 (podobno ma być więcej ?)
też nie zmieniało się przy dodawaniu gazu czy załanczaniu świateł :?

To raczej padło na regulator napięcia
Mam pytanie czy podeszedł by taki z Bashana 250
bo w katalogu mają tylko taki z chińskich


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 23.08.2011 18:53 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18.07.2010 22:36
Posty: 33
Quad: eagle 203e
znalazłem:) jak się okazało to padł "stycznik rozrusznika"( tak się to nazywa?) taki zarabisty elektromagnes do ktorego dochodzą przewody wys. nap.. przez przypadek zwarłem plus mase na nim i maszyna zagadała:)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ostatnio zmieniony przez jimdg, 23.08.2011 18:53, edytowano w sumie 1 raz

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 23.08.2011 19:41 

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4203
Quad: Honda trx400ex
kurak 250 napisał(a):
- wyszło 12.5 (podobno ma być więcej ?)

Ma być 14,4. Wymień regiel. Ja teraz też będę wymieniał w eagle rusch. Zamówiłem od Bashana na 4 przewody. Powinien pasować. jimdg
Gratulacje ;)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 23.10.2011 20:24 

Rejestracja: 19.05.2011 02:14
Posty: 28
Miejscowość: Szczecin
Quad: Eagle 203e
jest pod siedzeniem kształt walca. włącz migacz i posłuchaj przy zdjetym siedzeniu


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 28.11.2011 19:24 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28.11.2011 19:01
Posty: 119
Miejscowość: Pomorze
Quad: Can Am 500 XT Camo
Poprzednie quady: Can Am Outlander 650 XT, Kingway 500 Thunder; Eagle 250
Witam wszystkich, nazywam się ZDPawelos i również jestem posiadaczem Orzełka.

Mam następujący problem, podczas jazdy spadł mi łańcuch i wkręcił się między zębatkę a pokrywę, łamiąc ją. Zakupiłem nowe pokrywy oraz czujnik zmiany biegów. Przełożyłem stator, czujnik położenia wału oraz czujnik położenia biegów. Problem jest w tym, że nie ma iskry. Cała instalacja działa, wszystkie światła, klakson, rozrusznik kręci, tylko nie ma iskry. Czujnik położenia wału działa ( sprawdzany miernikiem, cewka również ).
Co jeszcze powinienem sprawdzić ?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 28.11.2011 20:30 

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4203
Quad: Honda trx400ex
Prawie na pewno masz gdzieś naderwany kabel który Ci się uszkodził podczas montażu. Przy tej grubości kabli to norma.

Image
Image
Image
Image

Myślę że to Ci pomoże.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 28.11.2011 23:09 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28.11.2011 19:01
Posty: 119
Miejscowość: Pomorze
Quad: Can Am 500 XT Camo
Poprzednie quady: Can Am Outlander 650 XT, Kingway 500 Thunder; Eagle 250
No właśnie sprawdzałem już tę możliwość. Nawet elektryk mi sprawdzał miernikiem przejście napięcia. Zamówiłem nowy moduł. Zobaczymy, może w tym leży przyczyna. Podzielę się efektem w niedługim czasie. Dziękuję również za schemat, myślę że będzie przydatny.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 30.11.2011 23:22 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.08.2011 13:57
Posty: 45
Miejscowość: Zachodniopomorskie
Quad: Inny Bashan 250cc
ZDPawelos napisał(a):
Witam wszystkich, nazywam się ZDPawelos i również jestem posiadaczem Orzełka.

Mam następujący problem, podczas jazdy spadł mi łańcuch i wkręcił się między zębatkę a pokrywę, łamiąc ją. Zakupiłem nowe pokrywy oraz czujnik zmiany biegów. Przełożyłem stator, czujnik położenia wału oraz czujnik położenia biegów. Problem jest w tym, że nie ma iskry. Cała instalacja działa, wszystkie światła, klakson, rozrusznik kręci, tylko nie ma iskry. Czujnik położenia wału działa ( sprawdzany miernikiem, cewka również ).
Co jeszcze powinienem sprawdzić ?



Mam identyczny problem :( Też mi łańcuch spadł i wybił dziurę :!: Tyle że ja nie kupowałem nowej pokrywy tylko oddałem ją do spawania założyłem spowrotem isrkrownik i też nie mam iskry błagam koledzy help :!: :!: :!:

_________________
Kiedy siedzę na maszynie totalny czuje luz włączam silnik daje gazu za mną tylko kurz...


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ostatnio zmieniony przez maciek-k_95, 30.11.2011 23:22, edytowano w sumie 1 raz

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: instalacja elektryczna do eagle Lyda 203e
PostWysłany: 30.11.2011 23:23 

Rejestracja: 13.06.2010 22:52
Posty: 4203
Quad: Honda trx400ex
Bo jak spada łańcuch to przeważnie przerywa jeszcze kable ze statora. Z góry może on wyglądać ok ale w środku może być urwany.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
ATV Polska - wszelkie prawa zastrzeżone © 2013 | Powered by phpBB

Hosting: www.robbo.pl | Administracja: www.digi-tech.pl