virtua napisał(a):
nie widzę jeszcze w cenniku na stronie... tej w pełni full HD...
Ja reklamowałem swojego Contur'a HD bo miałem wrażenie że ustawianie ekspozycji jest
**** w moim egz. Objaw był taki że np. jak miałeś ujęcie typu "wjazd w tunel" to tunel był totalnie ciemny nawet przy max podbiciu światła w programie do obróbki grafiki - po prostu czarna dziura. Dodatkowo przy szybkich zmianach natężenia światła (np. jazda w lesie, pod słońce, które przebijało miejscami przez korony drzew) moja kamerka dawała gorszy obraz niż identyczna kumpla - tak jakby wolniej dostosowywała parametry nagrywania do zmieniających się warunków).
Długo nie mogłem się dogadać u dystrybutora ale chyba zmęczyłem go wysyłaniem swoich filmików "testowych" bo w końcu zgodził się na wymianę i zaproponował w ramach rewanżu dopłatę do tego modelu "dla profesjonalistów", gdzie można sobie ręcznie ustawiać poziom ekspozycji czyli dokładnie to, na co ja narzekałem

P.S. A co do strony to zerknij na amerykańską - tam jest dokładny opis tej nowej. PL dystrybutor daje trochę ciała z update strony WWW bo np. sprzedają już te obudowy do kręcenia Conturami pod wodą (
http://vholdr.com/contourhd/accessories) a też ich nie mają na stronie.
-- dodano 15.12.2009 10:18 --krecik napisał(a):
generalnie 1080p raczej mało komu się przyda na tym etapie - tak jak piszesz karolu - mimo że funkcja jest, to i tak z niej nie korzystasz

A tryb Tall HD i Action HD to znane z poprzedniej kamerki SD/HD

I tak i nie.
Ja chciałem kręcić w SD ale w 30 klatkach bo niestety 60 klatek na sekundę jest problematyczne dla Internet Eksplorera (u mnie "rwie" jakby filmik miał 15 klatek na sek a nie 60) a w Contur HD nie ma opcji "SD i 30 klatek".
Poza tym obróbka filmów darmowymi programami na peceta też nastręcza problemy przy 60 klatkach na sek a póki co nie wypluję z siebie worka kasy na lepszego kompa i jakiś dobry program, bo mam odłożony szmal na zakup lepszego zawieszenia do gryzlaka i nowych opon.
Słownictwo !!