Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Sezon 2010 Cross Country zakończony !
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 01.11.2024 00:30

Regulamin forum

REGULAMIN DZIAŁU "ZAWODY KRAJOWE"
Warunki zamieszczania informacji o imprezach na stronie Polskiego Stowarzyszenia Czterokołowców –ATV Polska

Zgłoszenia imprez są płatne:
• Koszt zamieszczenia jednej imprezy - 60 zł brutto

Z opłat zwolnieni są:
• Organizatorzy zrzeszeni w Polskim Związku Motorowym
• Organizatorzy zrzeszeni w Polskim Stowarzyszeniu Czterokołowców -ATV Polska
• Organizatorzy, którzy mają aktualnie wykupioną dowolną formę reklamy na stronie ATV Polska (możliwość darmowego zgłoszenia maksymalnie 3 imprez w roku)
• Organizatorzy imprez charytatywnych, proekologicznych oraz takich, w których od uczestników nie jest wymagana opłata wpisowa

Miejsce emisji ogłoszenia:
Kalendarz Imprez ATV Polska oraz dział „Zawody Krajowe” na Forum ATV Polska

Warunkiem zamieszczenia informacji o imprezach na stronie ATV Polska jest:
1. Przesłanie e-mailem na adres [email protected] danych Organizatora, wymaganych do wystawienia faktury : pełna nazwa, adres siedziby, NIP, nr KRS, imię i nazwisko osoby kontaktowej, telefon kontaktowy, strona www, e-mail. Oraz danych o zgłaszanej imprezie – miejsce, termin rozegrania imprezy, charakterystyka imprezy.
2. Zgłoszenie imprezy do Kalendarza Imprez ATV Polska za pośrednictwem Formularza Zgłoszeniowego.
3. Ogłoszenie zostanie opublikowane po wpłynięciu należności na konto ATV Polska. Dane do przelewu zostaną wysłane po spełnieniu w/w warunków.
4. Zabrania się w treści postów na forum umieszczania logotypów sponsorów oraz partnerów. Dozwolone jest jedynie podanie ich nazw własnych.
5. Złamanie niniejszych warunków uniemożliwi Organizatorowi zamieszczanie kolejnych ogłoszeń w przyszłości.
6. Ogłoszenia zamieszczane przez osoby trzecie będą usuwane.

Kontakt w sprawie zamieszczenia ogłoszenia:
[email protected]
tel. + 48 601 590 301

Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Sezon 2010 Cross Country zakończony ! 
Autor Wiadomość
Mod-Team Member & Moderator Działu Zawody Polskie & Zagraniczne & Zawodnik ATV Polska
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław :-)
Imię: Krzysiek
Quad: 2xKFX450
Poprzednie quady: KFX250 TRX250 YFM200 2xYFM350 YFZ350 LTZ400 2xYFZ450 2xLTR450
PostWysłany: 11.10.2010 19:18 
Sezon 2010 Cross Country zakończony !
Sezon 2010 w Cross Country został zakończony w ostatni weekend w miejscowości Łęczna podczas ostatniej rundy PP i MP. Zdobywcą Pucharu Polski został Dawid Hoffman z Quadimodo Racing Team, a tytuł Mistrza Polski należy do Adama Kwietnia !

Wielkie gratulacje !

Czy ktoś pokusi się o małą relację, jakieś zdjęcia? Jakieś opinie i komentarze na temat zakończonego sezonu? Czy dobrym posunięciem było, połączenie Enduro i CC? Jakie rokowania na 2011? Co będzie z frekwencją?

Profil Facebook
Awatar użytkownika
Zbanowany

Miejscowość: Białystok
Quad: LT-R450
PostWysłany: 11.10.2010 21:35 
Re: Sezon 2010 Cross Country zakończony !
a więc podsumowując sezon.. za ten cały nakład sił szczęścia rodzinnego (czytaj "wolny czas") i poniesionych kosztow glęboko zastanawiam się po co to wszystko skoro odkladając z każdej rundy -ba 1000zl, kosztem wyjazdu ,bez remontu sprzętu- możemy sobie sami ufundować niezłą wygraną na koniec roku, z PZM dostajemy imitację w postaci pucharku i po roku nikt nie pamięta kto wygral. Do puki mozgi z PZmłotu nic więcej nie wymyślą to pozastanie im tylko klasa SUPER WETERAN "NA CZWORAKA", sorry koledzy za takie podejście do sprawy ale wiecie jak jest

Quad: ltr 450
PostWysłany: 11.10.2010 22:04 
Witam!
W tym sezonie starałem się podejść do tematu profesjonalnie jak na moje możliwości oczywiście dzięki wsparciu kilku przyjaciół i zaprzyjaźnionej firmie z branży osiągnęliśmy zamierzony cel.Bardzo się z tego cieszę ponieważ 2 lata temu kiedy zaczynałem swoją przygodę z quadami z podziwem patrzyłem na zawodników MP i nie sądziłem że mogę jeździć na tyle szybko aby im dorównać.Sezon 2010 jeśli chodzi o zawody przebiegał bez zastrzeżeń jedyną wpadką była zbyt mała frekwencja w MP 2k w Kwidzynie i zawody nie odbyły się w tej klasie.Połączenie Enduro i CC moim zdaniem było super pomysłem enduro zyskało co najmniej 2 zawodników 1 to April 2 to Ryziński patrząc na generalkę to okazuje się że to cenny łup mam na myśli frekwencję.Sezon 2011 w MP 2k będzie najmocniejszy w historii Jarmuż,Bartczak,Hoffman,Mulawa,Eliasz,Chrzanowski,Kalinowski,Łaskawiec to będzie widowisko nie mogę się doczekać.Należało by bardziej sprecyzować w regulaminie odliczanie rund ponieważ krążyły różne interpretacje mi osobiście odliczanie się nie podoba daje jednak możliwość wystartowania w zagranicznych zawodach w przypadku pokrywających się terminów i to jedyny +.Frekwencja płatała figle najbardziej w PP 4k kilku zawodników z tej klasy nie jedno krotnie jeździło w zawodach towarzysko bez punktów wydaje mi się że jeśli w enduro jeden zawodnik to klasa( patrz Opole ) to w CC powinno być tak samo przynajmniej w PP w MP 3 co by tytuł miał jakąś wartość :D .Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wspólnie spędzone chwile na torach CC i trasach Enduro.Moto-Rem ja też mam moralniaka $$$$ :wizi:

Awatar użytkownika

Quad: Honda TRX 450 R
PostWysłany: 11.10.2010 23:37 
Przede wszystkim ogromne gratulacje dla wygranych !!!! Rok temu troszke jeździłem w PP Enduro i bardzo klimat zawodów mi się podobał, w tym roku niestety z wielu powodów nie było mi dane startować, byłem jedynie jako widz w Opolu i muszę przyznać że frekwencja quadów troszkę mnie zmartwiła .... lecz rok był jaki był ogólnie krach gospodarczy niby w Polsce nie odczuwalny ja jednak sądzę że znaczny, ... długa zima, martyrologia narodu w Smoleńsku, powodzie - ogólnie wiele niesprzyjających czynników. Osobiście nastawiam się na powrót do startów w Enduro w PP 2011, gdyż formuła zawodów bardzo mi odpowiada, najbardziej chciałbym aby trasy były ciężkie (jak np. w Piekoszowie 2009) a nie sprowadzłąy się tylko do tzw. "dojazdówek". Co do MP rzeczywiście zapowiada się bardzo ciekawy sezon, kilku zawodnków obserwuję już jakiś czas i w 2011 kondensuję się bardzo mocna ekipa - warto będzie na te zmagania popatrzeć !!! Co do nagród YYYYYYYYYYYYY
WRRRRRRRRRR Często znajomi nie bardzo kojarzący co to jest Enduro pytają się mnie o wygrane a ja zawsze odpowiadam - SATYSFAKCJA i zaspokojenie głodu narkotykowego (?) jakim jest dwudniowe zapierniczanie na quadzie ...

Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: KTM
PostWysłany: 13.10.2010 08:00 
April517 napisał(a):
Sezon 2011 w MP 2k będzie najmocniejszy w historii Jarmuż,Bartczak,Hoffman,Mulawa,Eliasz,Chrzanowski,Kalinowski,Łaskawiec to będzie widowisko nie mogę się doczekać.

April517 nie wiadomo czy Ja będę jezdzil :|

Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Quad: YFZ 450
PostWysłany: 13.10.2010 15:51 
Kacper szkoda byłoby taki talent zmarnować.

Mod-Team Member & Moderator Działu Zawody Polskie & Zagraniczne & Zawodnik ATV Polska
Awatar użytkownika

PostWysłany: 13.10.2010 19:24 
kapsel248 napisał(a):
April517 napisał(a):
Sezon 2011 w MP 2k będzie najmocniejszy w historii Jarmuż,Bartczak,Hoffman,Mulawa,Eliasz,Chrzanowski,Kalinowski,Łaskawiec to będzie widowisko nie mogę się doczekać.

April517 nie wiadomo czy Ja będę jezdzil :|

Jaki powód?

Profil Facebook
Awatar użytkownika
Zbanowany

Miejscowość: Białystok
Quad: LT-R450
PostWysłany: 13.10.2010 19:30 
Kacperek (Kapsel)no nie pier.... nowe koła już czekają na Ciebie, tłumacz się ostro o co chodzi??

Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: KTM
PostWysłany: 13.10.2010 22:10 
szkołaaa, taki mam plan ze nie będę miał kiedy coś pojezdzic tylko od razu spać i rano spowrotem do szkoły ;/ ale jak jakieś się Adaś koła szykują to coś może pojeżdżę :uśmiech:

Awatar użytkownika

PostWysłany: 14.10.2010 06:50 
Jak już poruszamy temat ewentualnej rezygnacji z jazdy w CC, to już w tym roku dwóch zawodników MP 2K się wycofało:
- Jasiu Grzegorek
- Mariusz Kręgiel
Jak napisał Aprl517, będą przetasowania z Pucharu.
No i podobno (info do Galileusza) w MP ma wejść klasa OPEN - połączone 2K i 4K. :oczy:

Profil Facebook
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń
Poprzednie quady: ACCES 250, R350, LTZ 400, DS 650, KFX 450, LTR 450
PostWysłany: 21.10.2010 13:33 
Taka uwaga z mojej strony. Dotyczy to tak samo Cross Country jak Motocrossu itd.. Chodzi o nowych zawodników-poprostu są ludzie, którzy chcialiby spróbować zaistnieć na tle sportu (może nawet wielkie talenty) ale nie wiedzą jak do tego podejść - jak to jest z pierwszymi zawodami, z wyrobieniem licencji itd.. To wszystko jest w/g mnie słabo objaśnione !
Kolejnym aspektem jest, że PZM jakoś nie angażuje się zbytnio w klasę QUAD (np, brak chociażby zakładki na głownej stronie PZM-u).
Również w Polsce trudno o jakieś wsparcie finansowe chociażby na start lub poprostu sponsoring. Cieszy mnie jednak fakt co robi Polski Can-Am dla zawodników :) Teamy oraz inne marki jak Yamaha czy Suzuki powinny brać przykład!

Tyle odemnie...

Awatar użytkownika

Miejscowość: Radom
Imię: Mikołaj Kwieciński
Quad: Yamaha Grizzly 700 & Suzuki LTR 450R
Poprzednie quady: -> Chińska 110 -> Grizzly 400 ->Can-am ds 450
PostWysłany: 21.10.2010 15:25 
arturatv napisał(a):
Teamy oraz inne marki jak Yamaha czy Suzuki powinny brać przykład!

Takie jest takze moje zdanie ;)
Ja mialem startowac w PP ale nie chcą mnie dopuscić wiekowo (mam 15 lat)

Kwieciński Mikołaj
QUADIMODO RACING TEAM
RTM-RADOM

Profil Facebook Gadu-Gadu

Quad: ltr 450
PostWysłany: 21.10.2010 15:35 
Arturatv jeśli ktoś chce naprawdę startować a do tego może nawet jest wielkim talentem chce trenować, wyjeżdżać ,naprawiać itd. a największym problemem jest dla niego wyrobienie lic. i brak zakładki na głównej stronie PZM-u to niech sobie da spokój.

Awatar użytkownika

PostWysłany: 21.10.2010 18:55 
arturatv napisał(a):
Cieszy mnie jednak fakt co robi Polski Can-Am dla zawodników

,co takiego robi?

Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń
Poprzednie quady: ACCES 250, R350, LTZ 400, DS 650, KFX 450, LTR 450
PostWysłany: 21.10.2010 18:59 
April517 źle chyba to zrozumiałeś :) Jak komuś zależy to zależy! Ale uważam, że mogłyby być takie drobnostki "uzupełnione" bo to zawsze ułatwia sprawę :okok:

Cytuj:
co takiego robi?

co za pytanie... było nawet o tym na głównej stronie atvpolska i piszą o tym w naszych czasopismach
Cytuj:
Od pewnego czasu na zawodach zaczynają pojawiać się jak na Polskie warunki fabryczne zespoły quadowe, które poprzez wyłonienie przez siebie zawodników zachęcają ich do współpracy, poprzez wsparcie finansowe i serwisowe umożliwiające stary na jednych z lepiej przygotowanych maszynach fabrycznych.
--------------------------------------------------------------------------------
Do takich zespołów możemy zaliczyć: Univerpal Racing Team pod patronatem firmy KTM oraz Can-am Racing Team pod patronatem firmy Can-am oraz Taurus. Opcja druga, zachęca potencjalnych chętnych do zapoznania się z ciekawą formą finansowania zakupu quada jak i dalszego serwisowania go. Starty w zespole „can-amowskim” odbywają się zarówno w grupie quadów 2K i 4K
.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości