|
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Z czym najlepiej współpracuje Oziexplorer w laptopie?
Autor |
Wiadomość |
2can
Quad: XXc
|
Wysłany: 10.12.2008 20:43
Z czym najlepiej współpracuje Oziexplorer w laptopie?
Pytanie do zgłębiaczy tajemnic elektroniki Maciek, Shelton, może wiecie z jakim GPSem najlepiej współpracuje Oziexplorer? Potrzebuje on sygnału NMEA by ustalać swoją pozycję, kiedyś w zamierzchłych czasach współpracował z Vistą C i bez problemowo się łączył i podawał sygnał po USB po prostu super. Teraz mam problem, żaden z dostępnych mi odbiorników nie współpracuje z Oziexplorerem w wersji 3.94.4
Dziś robiłem próby z
Z Etrex legend H - Not supported, no PVT signal
Etrex Vista H - Not supported, no PVT signal
Colorado - w trybie USB nie działa GPS
278 C - nie przewidziany do współpracy z Oziexplorerem
276 c - jest światełko w tunelu, komunikuje się z Ozim, jednak nie można ściągać do niego waipointów mimo , ze tracki jak najbardziej... najważniejsze podaje sygnał NMEA
60 csx- wysyła tracki i waipointy, nie podaje sygnału NMEA.
Macie jakieś pozytywne doświadczenia z którymś z odbiorników, nie koniecznie Garmin?
_________________ „Najlepszą modyfikacją, która poprawia osiągi quada, są umiejętności kierowcy quada" ------------------------------- www.3fun.pl
|
|
|
|
MaciekP
Quad: Było wiele...
|
Wysłany: 10.12.2008 21:20
RIno 530HCx,
GPSMAP 620,
Zdaje się, że starszy 60CS podawał NMEA po RS232.
Colorado także daje NMEA po RS.
Często zależy to od wersji firmware.
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|
|