Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 22.12.2014 00:12



Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Brak iskry 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika
Zbanowany

Rejestracja: 25.04.2011 15:32
Posty: 4
PostWysłany: 25.04.2011 15:48 
Brak iskry
Witam

mam problem dosc denerwujacy problem mianowicie znika mi iskra z moich obserwacji wynika ze można gada odpalic gdy jest zimny gdy się rozgrzeje iskra znika i w zaden sposob nie można jej przywrocic co może być przyczyna ? rozebralem go calego sprawdzilem wszystkie kable kabelki styki lecz nie jestem elektrykiem i nie widze tam nic zwarcia też nigdzie nie ma pomocy

_________________
Kokan - Warto marzyc czasem marzenia się spelniaja wystarczy gleboko w nie wierzyc - Kokan


 
Profil
Moderator Działu Yamaha
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19.03.2010 20:02
Posty: 2032
Miejscowość: Inowrocław
Quad: Quada brak, jest Suzuki Bandit 600
Poprzednie quady: Linhai 260, Yamaha Kodiak 450
PostWysłany: 25.04.2011 16:17 
Re: Brak iskry
Pewnie będzie coś nie tak z cewką zapłonową. Ja nie miałem u siebie iskry w ogóle i to było właśnie przyczyną.

_________________
Pozdrawiam Furiox :)


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07.01.2010 20:58
Posty: 462
Miejscowość: OKOLICE POZNANIA
Quad: TAKI MAŁY CZERWONY TYLKO 52KM
Poprzednie quady: LINHAI 300 4X4
PostWysłany: 25.04.2011 17:03 
Re: Brak iskry
kolego nie szukaj w cewce tylko zmień fajkę i świecę na 100% pomoże :) no i wydatek inny bo fajka jakieś 15 zł i świeca 10zł :D

_________________
paliwo 50zł, opony szt 250zł, frajda z jazdy quadem bezcenna :D

FILMY BY KRYSTIANO

JEST NOWA BESTIA :) JUPIIII


 
Profil WWW
Awatar użytkownika
Zbanowany

Rejestracja: 25.04.2011 15:32
Posty: 4
PostWysłany: 25.04.2011 21:46 
Re: Brak iskry
hmm probowalem na roznych swiecach (w sumie 3 wszystkie uzywane muszę sprawdzic na nowych) na poczatku mialem fajke NGK probowalem też bez fajki a teraz mam chwilowo stara jakas fajke od komara czy włeski i problem ciagle się powtarza rozgrzeje się silnik Sprzęt nie pali iskry brak przeszukalismy cala elektyke doszukujac się zwarc brakow stykow etc ale nic nie znalezlismy nie wiem co mam robic aktualnie Sprzęt jest pozbawiony godnosci ( plastikow) i mam zamiar wyremontowac go od podstaw ponieważ poprzedni wlasciciel ... (krzyzaki walow sprzeglo i ogolne luzy nie wspominajac o elektryce) Wracając do tematu nie wiem co mam jeszcze sprawdzic a nie chce części kupowac bez potrzeby ponieważ już mam dosc duzy spis potrzebnych części poczawszy od srubek przez elektryke po sprzeglo

ps jakis czas temu wymienilem akumulator na nowy

_________________
Kokan - Warto marzyc czasem marzenia się spelniaja wystarczy gleboko w nie wierzyc - Kokan


 
Profil

Rejestracja: 04.02.2010 20:09
Posty: 54
Quad: Linhai 260=>300 2x4 '05
PostWysłany: 27.04.2011 20:19 
Re: Brak iskry
Ja mialem coś podobnego kiedyś, iskra była kiedy chcaiła :), na szczescie problem się nie powtarza. Na początek kup środek w sprayu do konserwacji styków i popryskaj nim wszystkie połaczenia elektryczne narazone na śniedzenie (czyli wszystkie :)). Nastepnie wykręć stary kabel WN z cewki i zastąp go jakimkolwiek nawet używanym. Przy okazji uszczelnij silikonem cewkę i fajkę (kabel WN) tylko nie za mocno, bo możesz mieć problem z późniejszą wymianą kabla. Najważniejsze są styki przy aku, po lewej stronie ramy pod siedzeniem, przy cewce i tuż nad nią, chyba moduł zapłonowy, wymień bezpieczniki na nowe nawet jeśli są dobre.

Jeśli to nie pomoże to na zgaszonym silniku i przekreconej stacyjce ściągnij konektorki podpiet do cewki i zewrzyj je na chwile, podłącz spowrotem - to jest raczej taki "zabobon" wymyślony przeze mnie ale pamietam że miernikiem sprawdzałem prąd na tych przewodach i go nie było czy byłale jakiś mały a po zwarciu to się zmieniało :)

Daj znać czy pomogło, powodzenia.


Ostatnio zmieniony przez taksiarz83, 27.04.2011 20:19, edytowano w sumie 1 raz



 
Profil
Zbanowany

Rejestracja: 28.10.2008 10:03
Posty: 1189
Quad: SKRADZIONO 2SZT CF Moto X8
PostWysłany: 28.04.2011 11:28 
Re: Brak iskry
Kolego KokanP ja myślę że to jest problem typu : że jak rozumiem na zimnym pali od razu po nagrzaniu sam gaśnie i nie można go odpalić , kiedyś też tak walczyłem z znajomego quadem i niby wszystko było ok a kurna jednak nie i zrobiłem taki ostatni myk co mi do głowy przyszedł natomiast, zdjąłem pokrywę od magneta i dogiąłem lekko czujnik HALA w stronę magneta tak aby był bliżej nie co go i po złożeniu odpaleniu jak by ręką odjął gad pali do dziś :)

_________________
SKRADZIONE 2 QUADY LINK DO INFO :
viewtopic.php?f=63&t=55535


Ostatnio zmieniony przez Andrzej CECTEK, 28.04.2011 11:28, edytowano w sumie 1 raz



 
Profil

Rejestracja: 02.06.2011 17:24
Posty: 1
Quad: linhai 300
PostWysłany: 02.06.2011 22:11 
Re: Brak iskry
Witam KOKAn mam ten sam problem co Ty. Od kilku dni LINHAI gubi iskrę jak sierozgrzeje. Rano pali bez problemu i po krótkiej jeździe gaśnie. Wczoraj kupiłem nową cewkę z fajką, nic nie pomogło. Nie wiem czy to wina modułu czy coś innego. Może ktoś nam pomoze?


 
Profil

Rejestracja: 18.03.2012 11:29
Posty: 2
Quad: Beyond 260
PostWysłany: 18.03.2012 11:43 
Re: Brak iskry
Witam
Mam ten sam problem jak zapale rano to moge jeździć i nie gasne, jak się zagrzeje to ciezko zaplaic pozniej za jakis czas znow bez problemu zapale jak ostygnie. może ktoś mi pomoc? Pozdrawiam


 
Profil

Rejestracja: 26.12.2012 20:02
Posty: 1
Quad: LINHAI 300
Poprzednie quady: brak
PostWysłany: 26.12.2012 21:14 
Re: Brak iskry
Witam
Jestem nowy ale mam nadzieje,że pomogę.Mam LINHAI-a 300,przejechałem 445km,co daje z zjerestrowanego stanu godzinowego 45godzin.I zabrakło iskry.Kupiłem nowy moduł zapłonowy ale to nie pompgło."CEWA" też ok.Zawziąłem się i rozbieram quada....Do czego doszłem:coś jest z cujnikiem Halla raz daje mocny sugnał na czujnik innym razem słaby.Tak mi się wydaje,że Moduł nie jest w stanie ( odczytać tego słabego) i nie daje sygnału na cewkę co powoduje zanik iskry.Czekam po świętach kupię nowy stator i zobaczymy.Jeśli się mylę niech ktoś poprawi


 
Profil

Rejestracja: 04.07.2012 23:53
Posty: 12
Miejscowość: sosnówka dolny śląsk
Quad: LINHAI TORNADO 300cm/3 4x4
Poprzednie quady: Kingway 150cm/3
PostWysłany: 27.01.2013 00:56 
Re: Brak iskry
U mnie znikająca iskra była od modułu zapłonowego,po wymianie problem znikł


 
Profil Gadu-Gadu
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 10 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style created by Pink Floyd Ringtones|Modified by Daniel.
Robbo Computer