No to i ja podzielę się moimi wrażeniami po zakupie DW2500.
Przebrnąłem przez cały wątek i szczerze mówiąc miałem mieszane odczucia czy kupić i jaki model, ale biorąc pod uwagę moje "amatorskie" korzystanie z wyciągarki argument finansowy zadecydował.
Zakupu dokonałem w sklepie przedrajdem.pl osobiście w Warszawie. Podobno są lokalnym przedstawicielem DW (chociaż tego twierdzenia nie jestem pewien).
Instalację wraz z heblem (jak się później okazało na szczęście) zgodnie z sugestiami z forum zrobiłem sam. Wyciągarkę sprawdziłem kilka razy na a "na sucho" i działała bez zarzutu.
Na fizyczny montaż i dorobienie płyty oddałem gada do Polsona w Józefowie
Po zamontowaniu w Polsonie okazało się, że wyciągarka nie za każdym razem się zatrzymuje podczas zwijania - konieczny jest "reset" przekaźnika. Hebel być może uratował akumulator lub instalację od uszkodzenia. Walnięty przekaźnik wymieniono mi od ręki następnego dnia w ramach gwarancji u sprzedawcy.
Na razie mogę powiedzieć, że wyciągarka wciągneła Vinsona na dość strome wzniesienie bez trudu a bez obciążenia zwija i rozwija się bez problemu.
Moje spostrzeżenia:
1. Przewody wysoko prądowe wyglądają dość marnie, są miękkie i cienkie (w porównaniu do oryginalnej instalacji w Vinsonie, którą wykorzystałem)
2. Moja wyciągarka nie śmierdziała po wyjęciu z pudełka - co opisano w jednym z postów
3. Była bardzo dokładnie i obwicie nasmarowana - pozytywne zaskoczenie po przeczytaniu wątku
4. Przekaźniki do DW2500 wraz z odbiornikiem do pilota są zamknięte w plastikowym pudle, które jest dodatkowo uszczelnione (jak dokładnie nie sprawdzałem) - pudło jest dość duże i nieporęczne trudno na nie znaleźć miejsce przynajmniej w Vinsonie. Ja postanowiłem je przyciąć z wysokości i na styk udało mi się je wcisnąć w miejsce na narzędzie pod siedzeniem
5. Zamontowany na tylnym stelażu hebel coraz trudniej kupić w Norauto, w warszawie był tylko na targówku
6. Pełny profesjonalizm i dobra wola firmy i serwisu przedrajdem.com