Cierpliwości
Bez pośpiechu a dokładnie.
-- dodano 05.07.2013 09:29 --Witam. Trochę się działo. Muszę teraz nadgonić temat.
Krok 12 - Bagażnik tył - KUWETA
Myślę że jest to dobre rozwiązanie. Tanie, lekkie i jest częścią zamienna, dostępną od ręki.
Na jakiś lekki podręczny bagaż
Chwilowo znajduje się tam tymczasowy zbiornik paliwa. Podoba mi się to, że jest przezroczysty.
Ładuję zdjęcia na chmurkę
więc niedługo przedstawię aktualny stan bryki.
-- dodano 05.07.2013 10:18 --Krok 13 - Usprawnienie silnika.
A raczej jego naprawa, bo silnik w zakupionym malcu był padliną
Na pewno nie ma wszystkich zdjęć, bo dół został sprawdzony, a góra zrobiona
Żadne tuningi skracające żywotność. Buggy ma pojechać wszędzie i wrócić zawsze o własnych siłach do domu
Wydech będzie w późniejszym terminie.
-- dodano 05.07.2013 10:22 --Krok 14 - Kołpaki.
Prawie jak beadlock-i
-- dodano 05.07.2013 10:25 --Krok 15 - Kierunkowskazy LED-- dodano 05.07.2013 10:30 --Krok 16 - Pokrowce na fotele
Coś trzeba było z tym fantem zrobić. Fotele kubełkowe to trochę spora inwestycja
Przynajmniej już nie bedą w kolorze niebieski-PRL
-- dodano 05.07.2013 10:43 --Krok 17 - Hamulce tył / ręczny
Może kiedyś będą tarcze
Na razie sprzęt musi jeździć a nie stać w garażu
-- dodano 05.07.2013 11:01 --Krok 18 - Koło zapasowe.
Na początkowych zdjęciach widać dylemat, czy zapas za kierowca, czy za pasażerem?
Za kierowcą dodatkowo obciąża lewą stronę, co jest nie wygodne podczas jazdy singlem. Po stronie pasażera, sprawiłoby, że masy rozłożone zostałyby równomiernie na stronę lewa i prawa, ale widoczność kierowcy drastycznie zmalałaby, co jest niebezpieczne podczas jazdy w grupie. Więc ostatecznie kolo wylądowało za kierowcą praktycznie nie ograniczając widoczności kierowcy
Teraz muszę tylko przenieść zbiornik paliwa na prawo
-- dodano 05.07.2013 11:31 --Krok 19 - Dach i Kratka.
Dach anty-kleszczowy, anty-robalowy, przeciwsłoneczny i przeciwdeszczowy
Wykonany z nieprzemakalnej impregnowanej i podgumowanej kodury. Nawet piach, czy błoto wyrzucone w powietrze nie ląduje na kolanach
Kratka, rewelacja
przewożone towary nie lądują w kabinie podczas gwałtownego hamowania i zjeżdżania dziobem w dół
-- dodano 05.07.2013 11:50 --Dach wyszedł tak.
Zarówno dach jak i kratka są na spinkach. Można w każdej chwili ściągnąć lub zamontować dany element
-- dodano 05.07.2013 12:27 --Kilka zdjęć z terenu.
Krok 20 - Pierwsza jazda 2013.No to pozycjonowanie mamy z głowy
Poniżej album gdyby ktoś tak wolał. Więcej zdjęć.
Paneli z włókna szklanego jeszcze się nie dorobiłem
Może będą jakieś foty z błotka
Obecnie ćwiczę z filtrem powietrza w obudowiewreszcie z przednim mostem ( mam nadzieje, że zdążę przed zimą )
z rozpinaną blokadą mostów z retuszem paneli tył i dokręcanymi poszerzeniami pojedyncze zdjęcia były już wcześniej.
Na bieżąco reperuje zużyte elementy jak w/w hamulce,
poduszki skrzyni biegówlinki, mieszki półosi itd.Trochę dużo na raz
, ale podgoniłem temat i jest na bieżąco