Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 21.09.2014 14:05



Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
przerywacz kierunkowskazów schemat 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.07.2008 12:44
Posty: 354
Miejscowość: wawa i okolice
Quad: KQ 750
PostWysłany: 30.07.2008 12:46 
przerywacz kierunkowskazów schemat
p...rdyknął mi przerywacz kierunkowskazów i kupiłem nowy (ale inny). gdzie znalezc jak to podłączyc ? ma trzy wyjscia (na konektory) oznaczone liczbami: 49, 31 i 49a... pomoze ktoś? dzięki


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13.05.2007 23:34
Posty: 1433
Miejscowość: Ustroń
Quad: Czarny Bombowiec :)
PostWysłany: 30.07.2008 13:39 
Próbuj a go podłączysz jak tak robiłem 2 razy i podłączyłem go bez problemu i działa. Napisał bym ci co i jak ale mam go całego zaizolowanego... :D


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.07.2008 12:44
Posty: 354
Miejscowość: wawa i okolice
Quad: KQ 750
PostWysłany: 30.07.2008 13:41 
dzięki za fachową odpowiedź :zły:


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13.05.2007 23:34
Posty: 1433
Miejscowość: Ustroń
Quad: Czarny Bombowiec :)
PostWysłany: 30.07.2008 13:47 
TomekD Chodzi o to że jak go źle podłączysz to się nic nie stanie, ja miałem takie obawy ale nie słuszne. Dużo kombinacji nie ma bo są tylko 3 wejścia gdybyś miał 10 wejść to był by to problem.


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.07.2008 12:44
Posty: 354
Miejscowość: wawa i okolice
Quad: KQ 750
PostWysłany: 30.07.2008 14:30 
OK. dzięki. Z tego co wiem to ma być doprowadzone zasilanie (+) i masa, a trzecie złacze to wyjscie na przełącznik kierunkowskazow? kwestia pokombinowania co gdzie... jesli tak to poprobuje.


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27.07.2006 16:07
Posty: 723
Miejscowość: Białystok
PostWysłany: 30.07.2008 14:35 
Jeden styk to zasilanie-czyli"+" , drugi to wyjście na przełącznik(żarówki) ,trzeci wyjście na kontrolkę kierunkowskazów,masy tam się nie podłącza.

_________________
Pozdrawiam


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13.05.2007 23:34
Posty: 1433
Miejscowość: Ustroń
Quad: Czarny Bombowiec :)
PostWysłany: 30.07.2008 14:35 
tak dokładnie o to chodzi 8)


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16.02.2006 10:31
Posty: 814
Miejscowość: Poznań
Quad: Rincon 680
PostWysłany: 30.07.2008 17:26 
Image
Image

_________________
Pozdrawiam Ryszard
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team

zobacz najnowsze fotki z naszych wypraw


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18.06.2006 20:25
Posty: 354
Miejscowość: Beskidy - Małopolska
Quad: Renia 800R X
PostWysłany: 30.07.2008 21:43 
też zaizolowalem przerywacz ale jak dobrze pamietam to do 49 podpialem +, do 49a -, a 31 wyjscie do przelacznika.

_________________
Każda wolna chwila tylko na Quadzie!


 
Profil Facebook Tlen Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.07.2008 12:44
Posty: 354
Miejscowość: wawa i okolice
Quad: KQ 750
PostWysłany: 31.07.2008 10:15 
i o to chodziło.. dzięki AtvKamin!


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09.04.2007 22:33
Posty: 284
PostWysłany: 04.12.2008 20:18 
Ja mam aktualnie z tym wielki problem
.
Mój przerywacz ma 3 piny B+ E- oraz środkowa nóżka : L
B+ podłączyłem do czerwonego kabla od akumulatora
E- do czarnego (czyli masa gada)
L jest plusem dla kierunków

Nie działa mi to
CO robię źle ?
Proszę o odpowiedź bo mam urwanie głowy z tym


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15.09.2008 22:13
Posty: 65
Miejscowość: Siedlce
Quad: Yamaha Raptor 660 R
PostWysłany: 04.12.2008 20:23 
szym86 napisał(a):
Proszę o odpowiedź bo mam urwanie głowy z tym


Przeczytaj moją odpowiedź w temacie KIERUNKOWSKAZY gdzie piszesz o tym samym, i nie pisz w dwóch różnych tematach.


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09.04.2007 22:33
Posty: 284
PostWysłany: 04.12.2008 20:52 
Misiek 13135 napisał(a):
szym86 napisał(a):
Proszę o odpowiedź bo mam urwanie głowy z tym


Przeczytaj moją odpowiedź w temacie KIERUNKOWSKAZY gdzie piszesz o tym samym, i nie pisz w dwóch różnych tematach.


A jesteś pewien tamtej odpowiedzi ?


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15.09.2008 22:13
Posty: 65
Miejscowość: Siedlce
Quad: Yamaha Raptor 660 R
PostWysłany: 04.12.2008 20:57 
Cytuj:
A jesteś pewien tamtej odpowiedzi ?



podłączałem u siebie w Raptorze. Sam zrobiłem i podłączyłem całą instalację kierunków i awaryjnych. Kupiłem przerywacz w sklepie ze skuterami i nie dał oznak zycia. Zamontowałem wyjęty z simsona 2 razy 21W do zarówek 23 Wattowych i wszystko działa ok. Kierunki i awaryjne. Nie można podłączać go do masy, wszystko odbywa się na plusie.


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15.09.2008 22:13
Posty: 65
Miejscowość: Siedlce
Quad: Yamaha Raptor 660 R
PostWysłany: 04.12.2008 21:42 
Misiek 13135 napisał(a):
A jesteś pewien tamtej odpowiedzi ?



W temacie kierunkowskazy opisałem jak tworzyłem moją instalację, więc zapraszam do poczytania, powinno już być wszystko jasne i rozwiać Twoje wątpliwości.
Zapraszam


 
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: maniek111 oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style created by Pink Floyd Ringtones|Modified by Daniel.