Obecny czas: 19.04.2014 01:20


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: przerywacz kierunkowskazów schemat
PostWysłany: 30.07.2008 12:46 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.07.2008 12:44
Posty: 354
Miejscowość: wawa i okolice
Quad: KQ 750
p...rdyknął mi przerywacz kierunkowskazów i kupiłem nowy (ale inny). gdzie znalezc jak to podłączyc ? ma trzy wyjscia (na konektory) oznaczone liczbami: 49, 31 i 49a... pomoze ktoś? dzięki


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 30.07.2008 13:39 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13.05.2007 23:34
Posty: 1437
Miejscowość: Ustroń
Quad: Czarny Bombowiec :)
Próbuj a go podłączysz jak tak robiłem 2 razy i podłączyłem go bez problemu i działa. Napisał bym ci co i jak ale mam go całego zaizolowanego... :D


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 30.07.2008 13:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.07.2008 12:44
Posty: 354
Miejscowość: wawa i okolice
Quad: KQ 750
dzięki za fachową odpowiedź :zły:


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 30.07.2008 13:47 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13.05.2007 23:34
Posty: 1437
Miejscowość: Ustroń
Quad: Czarny Bombowiec :)
TomekD Chodzi o to że jak go źle podłączysz to się nic nie stanie, ja miałem takie obawy ale nie słuszne. Dużo kombinacji nie ma bo są tylko 3 wejścia gdybyś miał 10 wejść to był by to problem.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 30.07.2008 14:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.07.2008 12:44
Posty: 354
Miejscowość: wawa i okolice
Quad: KQ 750
OK. dzięki. Z tego co wiem to ma być doprowadzone zasilanie (+) i masa, a trzecie złacze to wyjscie na przełącznik kierunkowskazow? kwestia pokombinowania co gdzie... jesli tak to poprobuje.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 30.07.2008 14:35 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27.07.2006 16:07
Posty: 719
Miejscowość: Białystok
Jeden styk to zasilanie-czyli"+" , drugi to wyjście na przełącznik(żarówki) ,trzeci wyjście na kontrolkę kierunkowskazów,masy tam się nie podłącza.

_________________
Pozdrawiam


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 30.07.2008 14:35 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13.05.2007 23:34
Posty: 1437
Miejscowość: Ustroń
Quad: Czarny Bombowiec :)
tak dokładnie o to chodzi 8)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 30.07.2008 17:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16.02.2006 10:31
Posty: 816
Miejscowość: Poznań
Quad: Rincon 680
Image
Image

_________________
Pozdrawiam Ryszard
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team

zobacz najnowsze fotki z naszych wypraw


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 30.07.2008 21:43 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18.06.2006 20:25
Posty: 349
Miejscowość: Beskidy - Małopolska
Quad: Renia 800R X
też zaizolowalem przerywacz ale jak dobrze pamietam to do 49 podpialem +, do 49a -, a 31 wyjscie do przelacznika.

_________________
Każda wolna chwila tylko na Quadzie!


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 31.07.2008 10:15 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.07.2008 12:44
Posty: 354
Miejscowość: wawa i okolice
Quad: KQ 750
i o to chodziło.. dzięki AtvKamin!


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 04.12.2008 20:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09.04.2007 22:33
Posty: 281
Ja mam aktualnie z tym wielki problem
.
Mój przerywacz ma 3 piny B+ E- oraz środkowa nóżka : L
B+ podłączyłem do czerwonego kabla od akumulatora
E- do czarnego (czyli masa gada)
L jest plusem dla kierunków

Nie działa mi to
CO robię źle ?
Proszę o odpowiedź bo mam urwanie głowy z tym


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 04.12.2008 20:23 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15.09.2008 22:13
Posty: 65
Miejscowość: Siedlce
Quad: Yamaha Raptor 660 R
szym86 napisał(a):
Proszę o odpowiedź bo mam urwanie głowy z tym


Przeczytaj moją odpowiedź w temacie KIERUNKOWSKAZY gdzie piszesz o tym samym, i nie pisz w dwóch różnych tematach.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 04.12.2008 20:52 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09.04.2007 22:33
Posty: 281
Misiek 13135 napisał(a):
szym86 napisał(a):
Proszę o odpowiedź bo mam urwanie głowy z tym


Przeczytaj moją odpowiedź w temacie KIERUNKOWSKAZY gdzie piszesz o tym samym, i nie pisz w dwóch różnych tematach.


A jesteś pewien tamtej odpowiedzi ?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 04.12.2008 20:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15.09.2008 22:13
Posty: 65
Miejscowość: Siedlce
Quad: Yamaha Raptor 660 R
Cytuj:
A jesteś pewien tamtej odpowiedzi ?



podłączałem u siebie w Raptorze. Sam zrobiłem i podłączyłem całą instalację kierunków i awaryjnych. Kupiłem przerywacz w sklepie ze skuterami i nie dał oznak zycia. Zamontowałem wyjęty z simsona 2 razy 21W do zarówek 23 Wattowych i wszystko działa ok. Kierunki i awaryjne. Nie można podłączać go do masy, wszystko odbywa się na plusie.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 04.12.2008 21:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15.09.2008 22:13
Posty: 65
Miejscowość: Siedlce
Quad: Yamaha Raptor 660 R
Misiek 13135 napisał(a):
A jesteś pewien tamtej odpowiedzi ?



W temacie kierunkowskazy opisałem jak tworzyłem moją instalację, więc zapraszam do poczytania, powinno już być wszystko jasne i rozwiać Twoje wątpliwości.
Zapraszam


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
ATV Polska - wszelkie prawa zastrzeżone © 2013 | Powered by phpBB

Hosting: www.robbo.pl | Administracja: www.digi-tech.pl