|
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Dawid0405
Quad: Arctic Cat 650
|
Wysłany: 24.02.2020 20:26
Biały olej w dyfrze
Witam. Ostatnio wymieniałem olej w dyfrze, Grizzly 700 i wyleciał totalnie biały olej, podejrzewam że dostała się woda i moje pytanie brzmi czy jest możliwość żeby dk dyfra dostała się woda? Czy to jest normalne jeśli długo się nie wymienia oleju czy raczej jakieś uszczelnienie puściło?
|
|
|
|
jarecki13
Rejestracja: 27.07.2011 18:41 Posty: 2586 Miejscowość: Dolny Śląsk
Imię: Jarek
Quad: TraktoReX 680 :)
Poprzednie quady: Kawka w ciapki 650
|
Wysłany: 24.02.2020 20:57
Re: Biały olej w dyfrze
przyjrzyj się dobrze miejscom gdzie wchodzą półosie i główny wałek napędzający czy nie ma widocznych tłustych plam ,przy okazji sprawdź odpowietrzenie czy wężyk jest na miejscu i nie jest rozdarty lub dziurawy , jeśli chodzi o sam objaw nie jest to normalne nawet jeśli się nie wymienia długo oleju , w większości przypadków winowajcami są uszczelniacze na półosiach , choć często odpowietrzenie ulega uszkodzeniu w szczególności jeśli są zamontowane tzw. harmonijki a nie wężyki które są pociągnięte w najwyższe punkty quada pod kierownicą.
|
|
|
|
kamkow
Rejestracja: 15.11.2014 14:22 Posty: 25 Miejscowość: gdzieś na jurze
Imię: Kamyq
Quad: g7
Poprzednie quady: kvf750
|
Wysłany: 10.09.2020 15:12
Re: Biały olej w dyfrze
a wycieka ten olej z dyfra? Jeżeli nie i jego poziom się nie zmienił w dyfrze, to jest ok, wymiana zgodnie z serwisówką. W Brute Force też tak miałem i dowiedziałem się w serwisie kawy, że to jest normalne, taki jest olej przekładniowy i tak się zachowuje.
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 64 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|
|