Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 23.04.2021 19:05



Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Eagle Lyda licznik ,czujnik problem 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 26.06.2010 08:31
Posty: 7
Quad: ATV 250
PostWysłany: 26.06.2010 09:01 
Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
Witam wszystkich.
Mam taki mały problem z tym bydlątkiem jestem posiadaczem od niedawna ale Sprzęt jest traktowany szczerze mówiac ciezko.ale nie o tym chciałem pisac otóż licznik mi zwarioował a teraz w ogóle nie pokazuje problem wydawał by się prosty wymiana czujnika i po kłopocie ale tak też zrobiłem i bez efektu wiec majac mozliwosc podpiecia go to identycznego quada (bo razem z kozego mamy 2 identyczne)okazuje się ze raczej jest cos nie tak tam w srodku gdzie jest czujnik wkręcony.może ktoś podpowiedziec co z tym zrobic??

Czas Panie nauczyć się pisać poprawnie na klawiaturze ,częściej wciskać lewy ALT oraz staranniej opisywać problem//hipon


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11.12.2009 19:58
Posty: 456
Miejscowość: Radom
PostWysłany: 26.06.2010 20:55 
Re: Eagle Lyda
Rozumiem, że po podpięciu do drugiego quada licznik prawidłowo funkcjonuję. Jeśli tak, a w dodatku wymieniłeś już czujnik(prędkości?) to winę ponosi instalacja. Sprawdź kostki i same piny, wyczyść je, psiknij środkiem usuwającym wilgoć, a następnie kontaktem. Odczekaj 10-15minut aż środek zacznie działać i odpal quada. Jeśli nie pomoże to sprawdź czy przypadkiem kabel nie jest przerwany/uszkodzony. Dodatkowo możesz sprawdzić czy sam czujnik wysyła "impulsy" do kostki, jeśli wysyła to sprawdź, czy impuls przechodzi dalej od kostki do licznika.
Natomiast, jeśli Twój licznik ma podawać więcej parametrów niż sama prędkość i również one nie działają, wypadałoby sprawdzić czy dochodzi zasilanie, nie ma przebicia lub też przypadkowego zwarcia.


 
Profil

Rejestracja: 26.06.2010 08:31
Posty: 7
Quad: ATV 250
PostWysłany: 27.06.2010 07:45 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
CiaTronic własnie problem polega na tym ze po podpięciu pod innego quada nic się nie zmienia i nie działa (licznik pokazuje wszystko co powinien oprócz predkosci i przebiegu).Dostałem info ze to może być jakas usterka na osce ale nie do naprawienia!!jesli tak to mam swoje bydlatko na gwarancji wsumie mam go niecałe 2 miechy wiec chyba poprostu oddam go im i niech kombinuja bo jak to taki problem to raczej sam sobie nie poradze.


 
Profil
Moderator Działu Porównania Modeli
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03.07.2008 21:11
Posty: 2403
Miejscowość: TKA
Quad: Derbi Senda SM & Bashan 200
PostWysłany: 27.06.2010 08:03 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
Czujnik przy tylnej tarczy hamulcowej pewnie jest zabrudzony ,lub rozpięła się któraś kostka. Innej możliwości nie widzę ,a serwis może Cię jeszcze wpakować w koszta :)

_________________
Czas chyba wrócić do młodości :)


 
Profil WWW

Rejestracja: 26.06.2010 08:31
Posty: 7
Quad: ATV 250
PostWysłany: 27.06.2010 09:45 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
Jeśli takie proste to jak go wyczyścić ??A co do kostek to wszystko jest podpięte sprawdzałem.Stary czujnik po wykręceniu jest przetarty wiec może tam się coś ułamało??


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27.05.2010 21:20
Posty: 197
Miejscowość: szczecin
Quad: Access 400
PostWysłany: 27.06.2010 21:43 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
miałem podobnie nie pokazywał mi prędkości ile kil przejechane itp padł czujnik . dostałem nowy i cały pic polega na prawidłowym go wkręceniu przed wszystkim nie wkręcaj go jak masz kostkę podpięta bo ukręcisz kabelek wkręć czujnik do oporu ale delikatnie nie nasilę potem go miej więcej 2 pełne obroty odkręć kluczem skontruj nakrętka i podepnij pod kostkę i powinno wszystko fruwać :D git


 
Profil Gadu-Gadu

Rejestracja: 26.06.2010 08:31
Posty: 7
Quad: ATV 250
PostWysłany: 28.06.2010 08:04 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
padzero thx za pomoc ale nic z tego zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś i nic się nie zmieniło nadal nic nie pokazuje mam lekkie obawy że jednak tam przy osi coś jest nie tak.a i cały czas jak wykręcam ten czujnik to jet brudny czy tak ma być?


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.03.2009 12:28
Posty: 1003
PostWysłany: 28.06.2010 08:21 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
Tak nie ma być. Lepiej zrobisz jak rozkręcisz oś i wyczyścisz wszystko co jest w środku.

_________________
Mówili żeby nie wymieniać Lucky Stara. Mam za swoje.


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27.05.2010 21:20
Posty: 197
Miejscowość: szczecin
Quad: Access 400
PostWysłany: 28.06.2010 08:30 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
nie wiem ja swój jak wykręciłem stary to był ucięty raczej nie brudny sprawdź na spokojnie połączenie do kostek
czy odipnałes kostki licznika jak masz możliwość to odkręć licznik i podepnij u kolegi może fabrycznie źle podpięli u mnie jak kupiłem to licznik padł po 2km i nic nie pokazywał :zalamka: daj znać czy coś wymyśliłeś bo sam jestem ciekawy co się mogło stać dj znać też co przerabiałeś coś w orzełku mogę pomóc podpowiedzieć co u siebie przerobiłem żeby lepiej fruwał


 
Profil Gadu-Gadu

Rejestracja: 26.06.2010 08:31
Posty: 7
Quad: ATV 250
PostWysłany: 28.06.2010 08:53 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
Adam13 no chyba nie będę miał innego wyboru ale aż mnie coś trafia na samą myśl o rozkręcaniu tego .


 
Profil
Moderator Działu Porównania Modeli
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03.07.2008 21:11
Posty: 2403
Miejscowość: TKA
Quad: Derbi Senda SM & Bashan 200
PostWysłany: 28.06.2010 22:26 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
Tylko nie wiem co ma środek osi do tego jeżeli czujnik jest na zewnątrz ;) No chyba ,że w orle jest inaczej.

_________________
Czas chyba wrócić do młodości :)


 
Profil WWW

Rejestracja: 26.06.2010 08:31
Posty: 7
Quad: ATV 250
PostWysłany: 29.06.2010 13:19 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
hipon ma bo w środku tam gdzie jest wkręcony ten czujnik są umieszczone 2 magnesy i jeśli one wypadną to nie będzie działał.A problem rozwiązałem.Po pierwsze zajrzałem tam za pomocą latarki żeby się upewnić czy nie wypadły te magnesy(było wszystko ok) wiec wyczyściłem troszkę tą oś(ale tak tylko przez ten otwór bo z rozbieraniem to nie takie proste) i wkręciłem STARY czujnik i jest ok więc okazuje się że sprzedali mi zły czujnik i po prostu miałem mocno zabrudzone te magnesy.Thx wszystkim za pomoc.


 
Profil

Rejestracja: 03.04.2021 06:35
Posty: 2
Imię: Kamil
Quad: EGL Lyda 250
PostWysłany: 03.04.2021 08:48 
Re: Eagle Lyda licznik ,czujnik problem
Odgrzeję kotleta.
Mam też taki problem i pomysly się skonczyly po zwarciu sygnalowego z masą pokazuje km i podkreca przebieg.
Kupilem 2 czujniki namagnesowany i nie. Ani jeden ani drugi nie dziala. Zasilanie ok 8v macie jakieś pomysly co może być problemem ?


 
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 13 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style created by Pink Floyd Ringtones|Modified by Daniel.