Witam, od dłuższego czasu posiadam KFX 700 z 2004r. Sprzęt do tego stopnia mi się spodobał, że powoli robię mały remont. Cvt już zregenerowałem, skasowałem luz na zaworach itp. Na dzień dzisiejszy napotkałem stuki przy ruszaniu do przodu. Rozbierałem już przekładnie, tą od lewej strony, sprawdzałem stan łożysk i wałków, są w db stanie. Koła zębate od skrzyni mają luz, czy stuki mogą być tego przyczyną? Wyciągać silnik i remontować czy jest to normalny objaw użytkowania? Dodam, że w oleju nie ma opiłków.
wsłuchaj się w to i powiedz czy tak samo masz jeśli tak to lataj bez obawy jak coś trzepnie będziesz wiedział ja tak latałem od kiedy pamiętam(2000km) a sprzedałem sprzęt przy 12 tyś - sprzęt do tej pory lata , kiedyś przeczytałem całe forum jankeskie i chłopaki piszą że te skrzynie mają delikatne luzy tzw. tolerancję i nie ma co się przejmować no chyba ,że masz konkretne stuki
Jak by zgrzytało to najprawdopodobniej łożysko było by walnięte i zębatki by się źle zazębiały , takie stuki to delikatny luz pomiędzy nimi tam z tego co czytałem nie jest wszystko spasowane na ścisk i jakaś tam tolerancja pomiędzy zębami musi być , co nie zmienia faktu ,że lepiej takie coś monitorować bo jeśli będzie coraz gorzej to trzeba rozebrać , ja z takim luzem latałem cały czas i nic się nie działo . A jak ruszasz ,ze tak powiem płynnie to też taki stuk występuje czy tylko jak strzelasz z gazu ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum