|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
rostek
Rejestracja: 29.08.2012 06:41 Posty: 14 Miejscowość: Piotrków Trybunalski, łódzkie
Quad: Renegade X 2008
|
Wysłany: 29.08.2012 06:59
Przegrzana Renia
Witam, jest to mój pierwszy post tu na tym forum. Mam Renegade X 2008r i następujący problem: po przejechaniu ~ 2km w mieście aby dojechać na bezdroża mojej okolicy sprzęt mi się przegrzewa. Wiatrak chodzi, chłodnica czysta, niezabłocona, check engine i hi temp wyskakuje. Płynu jest na max. Towarzyszy temu parowanie z odpowietrzenia ukł. chłodzenia z przodu nad prawym przednim kołem. No i jazda dalsza się kończy. Wyjątek jest gdy po asfalcie jedzie się powyżej 40km/h. NIc się nie dzieje wtedy złego. Ale jak się zatrzymam i go wył. to paruje woda z odpowietrzenia. Proszę o jakieś sugestie. Najgorsze jest to że w mojej okolicy nie ma żadnego serwisu (może jeszcze o nim nie wiem). Jestem z Piotrkowa Trybunalskiego.
|
|
|
|
Shelton
MultiMoto
Rejestracja: 20.04.2005 14:23 Posty: 13123 Miejscowość: Warszawa i okolice
Quad: Quad czy motocykl - nie ma znaczenia ;)
|
Wysłany: 29.08.2012 09:35
Re: Przegrzana Renia
Przyczyn może być kilka - jak zwykle. Sprawdź termostat - demontaż i test na otwarcie oraz w drugiej kolejności stan pompy wody. Kolejna sprawa to uszczelka pod głowicą. Na koniec test szczelności korka od chłodnicy. Brak szczelności układu - brak obiegu cieczy i ciśnienia.
|
|
|
|
rostek
Rejestracja: 29.08.2012 06:41 Posty: 14 Miejscowość: Piotrków Trybunalski, łódzkie
Quad: Renegade X 2008
|
Wysłany: 30.08.2012 18:43
Sprawa rozwiązana.
Chłodnica niby była czysta ale jak podjechałem na myjkę no i wyszło to co mi grzało sprząta. Syfu co nie miara, za 5zł tylko na chłodnię lałem. Rezultat jest znakomity. Nic nie przeszkadza mi teraz w użytkowaniu ani ostre błotko, ani koreczek w mieście-nic.
|
|
|
|
trucha0
Quad: Bombka
|
Wysłany: 02.09.2012 21:16
Ja jednak poleciłbym wytargać chłodnice na wierzch i ją dobrze umyć bo ja swoją w Oucie myłem 2 dni zanim cały brud wypłukałem więc nie wierzę że za 5 zł przez 5min da rade bez wyciągania wymyć chłodnicę w Reni tym bardziej że te Twoje mycie może rozwiązać problem na jakiś czas a później powróci,ja nauczony doświadczeniem po każdym wyjeździe płukam z obu stron żeby znów nie zabić.
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|
|