Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Renegade 800 X okiem zawodnika przeprawowego.
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 01.11.2024 01:03

Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Renegade 800 X okiem zawodnika przeprawowego. 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Koninki/Gorce
Quad: Renegade X
Poprzednie quady: Rincon 650
PostWysłany: 11.01.2009 10:37 
Ja jeśli już brałbym Outlandera to krótkiego XT,ale....... .

Renia śni się po nocach :wizi:

Kto raz zasmakował nie zapomni JEJ nigdy :uśmiech: :mniam:

Draper

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: legionowo
Quad: Suzuki Vinson 500, Honda Rincon 680
PostWysłany: 12.01.2009 10:21 
Markus napisał(a):
Zrobiłem już prawie 2 tys. kilometrów w róznym terenie
:?: :!: :!: :!:
Markus to Ty chyba z Reni nie zsiadasz nawet. Ja rozumiem że "testujesz" :D ale to mi wygląda już na pełne zauroczenie.
Zmieniam zdanie. Ten quad u Ciebie zostanie chyba na stałe.
Po suchym Renata do błota Vinsonem...

Awatar użytkownika

Miejscowość: Mielec
Quad: Renia 1000
Poprzednie quady: Wolverine 450
PostWysłany: 04.09.2012 20:42 
Re: Renegade 800 X okiem zawodnika przeprawowego.
Jeździł ktoś z Was Renią na pucharze przeprawowym albo słyszał o kimś takim ? :D

Profil Facebook

PostWysłany: 17.09.2012 19:35 
Re: Renegade 800 X okiem zawodnika przeprawowego.
ja też wrzuce swoje 3 grosze bo już sporo jeżdze na renacie, wcześniej g660 i g700. Na pewno dużo mniej wygodny niż grizzlaki (mam zawieszenie ustawione na najbardziej miekkie a mimo to jest twardo. Na dziurach tam gdzie inni płyną ja czuje nierównosci) oczywiście ta niby wada to zaleta na szybkich łukach i dynamicznej jeździe, tam gdzie inne quady muszą ostro hamować bo przód nurkuje albo odrywa się koło tam renata może iśc pełnym ogniem.

W przeprawach brakuje wspomagania i czasem trzeba się ostro posiłować z kierownicą mimo że nie jestem cherlakiem.

Widze że autor śmiga po tych samych rejonach, kiedyś pewnie się spotkamy na siedleckiej :P

co tam do quada jeszcze, jak jakaś woda czy błoto to polecam jednak poprawe wlotu powietrza do CVT oraz wylotu który jest bardzo nisko. Jak również odpowietrzenia skrzyni i baku. Czasem w wodzie potrafi jakaś choinka się zapalić typu czujnik oleju (pomogło dopiero całkowite zaklejenie go silikonem) bo inaczej trzeba było go "masować" i suszyć bo quad w awaryjny wchodził.

quad również ani razu mi się nie zagrzał czy to w błocie czy przy jeździe na pełnym gwizdku. Zawsze myty pod ciśnieniem więc chłodnica czysta. Dodatkowo aby paska nie smażyć i kontrolować temperature silnika dorzuciłem 2 wskaźniki temperatury :)

Co do hamowania silnikiem to ja używam przy stromych zjazdach reduktora i quad się delikatnie toczy z każdej góry. Co ciekawe taka sama górka i Grizzly 700 na reduktorze musi hamować mocno, a renata zjeżdza jakieś 2km/h i nawet kierownicy nie trzeba trzymać bo nie przyspiesza.

Reduktora używam w cieżkim błocie albo krótkich ale stromych rowach czy podjazdach gdzie trzeba czasem zamielić kołami aby wyjechać.

Co do podjazdów to z racji założonych dystansów i felg odsadzających jest prawie tak szeroko jak długo więc potrafi czasem przód oderwać podczas podjazdów :D np. xmr lepiej sobie radzi z racji większej długości quada.

No i z racji szerokości, mimo założonych poszerzeń plastików quad rzuca mi w oczy błotem, wodą, no wszystkim :P tam gdzie normalne przeprawówki dbają o czystość ridera tam renata częstuje go tym samym po czym jedzie. Wiec błoto w zebach jest pewne.

Profil Gadu-Gadu
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości