Potrzebuję informacji, dokładnej informacji na temat wymiany płynu chłodzącego w Renegade. Co gdzie odkręcić aby pozbyć się starego gdzie i w jaki sposób nalać nowego?? Może ktoś to już opisywał,nie znalazłem
_________________ Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i ludzka głupota.
Draper
Ostatnio zmieniony przez D.L-G, 12.02.2013 09:30, edytowano w sumie 1 raz
Ja jak wymieniałem płyn chłodzący to najpierw rozgrzałem silnik, a następnie ściągnąłem przewód łączący pompę wody z chłodnicą. quada ustawiłem pod kątem aby cały płyn wyleciał z silnika. Zalałem nowym płynem z dodatkiem takiego specyfiku:
Płyn ma obniżać temperaturę chłodzenia ponoć o 20 stopni. Czy pomogło nie wiem, w każdym razie nie miałem przypadku przegrzania silnika.
Ok. A przy zalewaniu płynem to rozumiem ,że wlewamy tam gdzie jest taki metalowy korek? A co ze zbiorniczkiem ile tam tego plynu ma być i czy do niego się wlewa jakoś osobno? Z tego co wyczytałem to mieści się 2,2 L ?
_________________ Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i ludzka głupota.
Ja wlałem do pełna i chłodnicę i zbiornik wyrównawczy. Po odpaleniu trzeba i tak zaraz uzupełnić. Jak będzie nad stan płynu to wypluje nadmiar przez wężyk w nakrętce od zbiorniczka wyrównawczego.
Ja jak wymieniałem płyn chłodzący to najpierw rozgrzałem silnik, a następnie ściągnąłem przewód łączący pompę wody z chłodnicą. quada ustawiłem pod kątem aby cały płyn wyleciał z silnika. Zalałem nowym płynem z dodatkiem takiego specyfiku: [ https://lh6.googleusercontent.com/-mqwBIJxqGpQ/UBZHmumpNGI/AAAAAAAAAfs/ogYBHoCYF5Q/s640/2012-2013_Catalog_030912_Page_25.jpg ] Płyn ma obniżać temperaturę chłodzenia ponoć o 20 stopni. Czy pomogło nie wiem, w każdym razie nie miałem przypadku przegrzania silnika.
a ja napiszę czy ten specyfik działa i faktycznie temperatura spada bo go zamówiłem i jutro ma być
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum