czy ktoś przerabiał w quadzie napęd z wału na łańcuch? czy jest możliwe zastosowanie łańcucha gdy silnik ma wał? nie rozbierałem napędu wału i nie wiem czy jest możliwość zastosowania zębatki aby możnabylo użyć łańcucha? i kwestia samej tylnej osi, czy tam też da się wywalić przekładnie wału i zamocować zębatke? nie chodzi mi tu o konkretny model quada...
aXcid
Rejestracja: 06.09.2004 14:17 Posty: 3014 Miejscowość: Okolice Warszawy
Quad: Zbyt dużo quadów ;)
Wysłany: 24.08.2005 14:26
Tak - da się to zrobic - na ogol z silnika naped walu to przekladnia satelitarna, wystarczy ze z dejmiesz satelite z walka zdawczego i w jej miejsce zalozysz normalna zebatke. Z tylna osia jest podobnie - jest to na ogol zwykla os, na ktora zalozony jest naped walu - po prostu się ja wyciaga, dorabia mocowanie zebatki + tarczy hamulcowej i po sprawie. Oczywiscie trzeba miec już z gory przygotowane gniazdo na lozyska osi (z angielskiego bearing carrier)
_________________ Pozdrawiam, Piotr "aXcid" Winiarski
2can
Quad: XXc
Wysłany: 14.01.2006 23:44
Niezła wydumka , chyba motocykl z napędem na przód?
_________________ „Najlepszą modyfikacją, która poprawia osiągi quada, są umiejętności kierowcy quada" ------------------------------- www.3fun.pl
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum