ktomek napisał(a):
Bardzo dobra lampa jest ta
Wcale nie jest bardzo dobra, zamontowałem niedawno dwie takie lampy, nawet nie takie a 126 watt , o tą
https://allegro.pl/oferta/panel-listwa- ... 6724717689I szału nie ma jak za tą kasę.
U siebie mam założone 3 chińczyki, jeden spoot 4d 72 watt i dwa flood 6x3, kosztowało mnie to jakieś 300 zł czy 350 dwa lata temu i powiem Ci, że różnica jest na korzyść mojego zestawu. I nie piszę tak dlatego, że to mój

tylko dlatego, że jedna z tych lamp nXn miała być dla mnie, ale po założeniu jej do innego Outlandera i porównaniu w terenie stwierdziłem, że zmiana nie ma absolutnie żadnego sensu.
Sam reguluje sobie wysokość światła rozproszonego, same reguluję wysokość światła dalekosiężnego i każdym mogę sterować oddzielnie. Może po dwóch latach używania widzę różnice w barwie świecenia na korzyść nXn jest jakby jaśniejsze ale zasięg i kąt świecenia jest gorszy.
Postaram się przy następnej okazji zrobić test porównawczy tego nXn vs. czajna. Chociaż wszystkie są made in czajna, kwestia naklejki czy importera.
Przez dwa lata moje lampy dostają wodą, błotem, kamieniami, gałęziami i wszystko co spotyka nas w terenie, nie dzieje się nic niepokojącego.