Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Dziwny problem z quadem, nawet nie wiem jak to nazwać ;/
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 01.11.2024 01:10

Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Dziwny problem z quadem, nawet nie wiem jak to nazwać ;/ 
Autor Wiadomość
MultiMoto
MultiMoto
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa i okolice
Quad: Quad czy motocykl - nie ma znaczenia ;)
PostWysłany: 05.09.2007 21:31 
Dokładnie w 660tce z pekniętym karterem, wymiana wału, łożysk, tłoka i cylindra to koszt części około 9000PLN + spawanie karteru.

Profil Facebook WWW
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nysa "Draper City"
Quad: Polaris 850 Xp
PostWysłany: 05.09.2007 21:37 
Shelton napisał(a):
o efekt braku oleju i jazdy na gumie. Niestety wielu z was nie wie, że niektóre silniki po paru gumach są pięknie dotarte w kierunku remontu.

Przy takiej jeździe trzeba bardzo pilnować oleju...bardzo, praktycznie po każdej jeździe sprawdzam i niestety dolewam. Im dłużej spędzam czasu spędzam z oderwanymi przednimi kołami tym widzę , olej który wylewa się rurką przelewową z filtra powietrza :? . Kuba, tak na marginesie kilka kilometrów walnąłeś na tylnych :uśmiech: .
Pozdr :D

WWW.FORCABRAVA.PL

Profil Facebook
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poręba Wielka gm.Niedźwiedź
PostWysłany: 05.09.2007 23:19 
KAIN napisał(a):
Shelton napisał(a):
o efekt braku oleju i jazdy na gumie. Niestety wielu z was nie wie, że niektóre silniki po paru gumach są pięknie dotarte w kierunku remontu.

Przy takiej jeździe trzeba bardzo pilnować oleju...bardzo, praktycznie po każdej jeździe sprawdzam i niestety dolewam. Im dłużej spędzam czasu spędzam z oderwanymi przednimi kołami tym widzę , olej który wylewa się rurką przelewową z filtra powietrza :? . Kuba, tak na marginesie kilka kilometrów walnąłeś na tylnych :uśmiech: .
Pozdr :D

Shelton napisał(a):
Dokładnie w 660tce z pekniętym karterem, wymiana wału, łożysk, tłoka i cylindra to koszt części około 9000PLN + spawanie karteru.

masakra!!! w takim przypadku tylko i wyłacznie zamowic caly silnik z usa. no chyba ze się ktoś panicznie boi zamawiac uzywki to części ale też z usa,bo w Polsce to nieporozumienie jakie sa ceny!!!
oczywiscie ze się nie oplaca zamawiac tylko jednej części ale przy tak duzym remoncie to tylko usa!!!

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: b-stok
Quad: YFZ 450
PostWysłany: 06.09.2007 06:56 
Shelton napisał(a):
I wiesz dlaczego masz takie piękne rysy? To efekt braku oleju i jazdy na gumie. Niestety wielu z was nie wie, że niektóre silniki po paru gumach są pięknie dotarte w kierunku remontu.

No wiem, moja wina... Ale kto by przypuszczał, że po 3 miesiącach stania w garażu, nagle dekiel mi się odkręci...

Profil Tlen Gadu-Gadu
MultiMoto
MultiMoto
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa i okolice
Quad: Quad czy motocykl - nie ma znaczenia ;)
PostWysłany: 06.09.2007 07:32 
Pisałem 1000 raz z USA nie zawsze się opłaca, dawałem przykłady. Cały nowy silnik nie występuje jako element zamienny. Nie ma zwrotów i reklamacji, bo płacimy opłaty. Jeśli ktoś nam wyśle złą, niewłaściwą część mamy problem np. za 1000$.

Profil Facebook WWW
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Quad: Kymco MXer 150
PostWysłany: 28.09.2007 22:41 
kuba9449 napisał(a):
aXcid napisał(a):
kuba9449 napisał(a):
Czemu koniecznie na światłach?

Bo inzynierowie Yamahy przedziwnie rozwiązali układ ładowania...jazda bez świateł powoduje na dłuższą metę ciekawe "jazdy" w elektryce.

LOL :!: Ja tam nigdy świateł nie włączam... Tylnych zresztą nie mam :P

no i pewnie stad twoje problemy z elektryka. pewnie masz pourywane kable, tak to zostawiles i te wiszace kable robia ci zwarcie stad wiecznei rozladowany akumulator i gasniecie silnika. polecam odlaczenie wszyzstkich mozliwych bezpiecznikow i sprawdzenie jak jest

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: b-stok
Quad: YFZ 450
PostWysłany: 28.09.2007 22:47 
Cyna napisał(a):
kuba9449 napisał(a):
aXcid napisał(a):
kuba9449 napisał(a):
Czemu koniecznie na światłach?

Bo inzynierowie Yamahy przedziwnie rozwiązali układ ładowania...jazda bez świateł powoduje na dłuższą metę ciekawe "jazdy" w elektryce.

LOL :!: Ja tam nigdy świateł nie włączam... Tylnych zresztą nie mam :P

no i pewnie stad twoje problemy z elektryka. pewnie masz pourywane kable, tak to zostawiles i te wiszace kable robia ci zwarcie stad wiecznei rozladowany akumulator i gasniecie silnika. polecam odlaczenie wszyzstkich mozliwych bezpiecznikow i sprawdzenie jak jest

Czytaj caly temat...

Profil Tlen Gadu-Gadu
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 48 gości