|
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Akumulator wklęsły, niskie napięcie
Autor |
Wiadomość |
Pawel_ll
Imię: Paweł
Quad: Kawasaki Brute Force 750
|
Wysłany: 25.04.2022 19:41
Akumulator wklęsły, niskie napięcie
Witam Mam Kawasaki KVF 750 i mam problem z akumulatorem. W czerwcu 2021 kupiony nowy yuasa. Wszystko oki. Odpał idealnie jak szalony. W listopadzie zdemontowany i trzymany w mieszkaniu w cieple. Przez zimę ładowany raz na jakiś czas ładowarką CTEC. Wskazania były oki więc nie mierzyłem miernikiem napięcia. Wkładam go do quada i zonk. Mierzę napięcie a tam 11,5 V Zauważyłem, że również z jednej strony akumulatora ścianka jest wklęsła.
Przy poprzednim akumulatorze (rocznym ale jakiejś włoskiem firmy) również miałem podobnie ale myślałem że przez to, że zostawiłem go na zimę w quadzie.(mój błąd) Po tym nawet wymieniłem regulator napięcia.
Ładowanie jest 14V
Miał ktoś podobnie z akumulatorem ?
Jutro idę reklamować ale pewnie nie uznają z jakiś dziwnych powodów.
Ładowarka będzie raczej oki ponieważ mam jeszcze jeden akumulator od motoru i tam jest naładowany.
|
|
|
 |
goldballon5
|
Wysłany: 24.04.2023 18:32
Re: Akumulator wklęsły, niskie napięcie
To się zdarza.
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 66 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
 |
|