Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - problem z paliwem gaźnik?
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 01.11.2024 00:52

Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
problem z paliwem gaźnik? 
Autor Wiadomość

Miejscowość: brac kase na paliwo
Quad: 150 ccm stunt
PostWysłany: 26.07.2007 22:52 
problem z paliwem gaźnik?
witam mam quada chinczyka 150ccm jezdz cały czas normalnie quad nie był odpalany kilka dni pozniej jak już odpaliłem (ciezko było go odpalic) to z filtra powietrza wyciekała strumykiem benynasprawdzałem wszystke przewody paliwowe wszysto ok ale jak odkrece kranik bvaku to się silnik zalewa zez filtra powietrza cieknie zupa
co mogło mi się stac :?: nie mampojecia pomocy :!:

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Imię: Bartek
Quad: Yamaha YFZ 450
Poprzednie quady: ChinaMachine, CR
PostWysłany: 27.07.2007 11:47 
kolego wykrec gaźnik i odkreć oslonke od dołu gdzie masz pływak, ponieważ na 100% ci się zawiesil jak tak mam co chwile. wyjmij sobie plywak i go wyczysc, sprawdz czy dobrze chodzi i czy się nie zacina.

Profil Facebook Gadu-Gadu WWW

PostWysłany: 27.07.2007 15:40 
Bartek92 napisał(a):
kolego wykrec gaźnik i odkreć oslonke od dołu gdzie masz pływak, ponieważ na 100% ci się zawiesil jak tak mam co chwile. wyjmij sobie plywak i go wyczysc, sprawdz czy dobrze chodzi i czy się nie zacina.
a to jest takie cos przy gaziku do tego wchodza 2kblekii jak top odkreciłem to jest taka igla na sprezynie to to? co ja mam z tym zrobic?

Profil Gadu-Gadu

Quad: Honda TRX 440ex
PostWysłany: 27.07.2007 15:59 
Cytuj:
a to jest takie cos przy gaziku do tego wchodza 2kblekii jak top odkreciłem to jest taka igla na sprezynie to to? co ja mam z tym zrobic?

Tam nie ma pływaka :uśmiech: Jak odkręcisz to od góry to tam jest membrana (ta okrągła guma z igłą na środku). Te 2 kabelki co wychodzą z boku podłączone są do elektromagnesu, który dozuje paliwo... A ogólnie to wyczyść gaźnik, wymyj gąbkę we filtrze i nasącz ją olejem do filtrów powietrza.

PostWysłany: 28.07.2007 08:52 
Boro napisał(a):
Cytuj:

Tam nie ma pływaka :uśmiech: Jak odkręcisz to od góry to tam jest membrana (ta okrągła guma z igłą na środku). Te 2 kabelki co wychodzą z boku podłączone są do elektromagnesu, który dozuje paliwo... A ogólnie to wyczyść gaźnik, wymyj gąbkę we filtrze i nasącz ją olejem do filtrów powietrza.

ale jak wyczyscic gaźnik? ja jestem nowicjuszem i gdzie jes ten pływak

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Imię: Bartek
Quad: Yamaha YFZ 450
Poprzednie quady: ChinaMachine, CR
PostWysłany: 28.07.2007 12:37 
kolego, umiesz chyba gaźnik odkrecic, potem obróć go do góry tak aby taki wężyk z spodu gaznika byl u góry, tam masz 3 śrubki odkrec je, i tam masz pływak takie dwa baniaczki, popatrz dokładnie i to wyjmij on trzyma się na takim bolcu który musisz wyjąc, wszystko tam ładnie przeczysc podmuchaj aby niebylo tam kawałka brudu, potem załóż tak jak zdjąłeś, zamknij i zakręć. Obróć gaźnik i zakrec tak jak odkrecales. Jeśli paliwo caly czas będzie Cię się lało to wez młoteczek i lekko popukaj w spód gaźnika- ale chyba będzie już dzialac.

Profil Facebook Gadu-Gadu WWW
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości