Nie ma sprawy
W razi pytań dajcie znać
Czy na forum są jakieś "piwka" czy coś takiego, jeśli info okazało się pomocne
-- dodano 22.04.2009 10:07 --Moje nuvi 550 przeszło pomyślnie kolejny rajd - Kaszubski Zwiad
Konieczne oczywiscie przed startem było przerobienie tracka na trasę. W związku z tym że track miał 500 punktów, trzba go było najpierw podzielić na 3 osobne tracki - robi się to banalnie w MapSource, a potem już tylko zmiana tracków na trasy i wszystko gotowe, poza małym szczegółem, który okazaj się na odprawie, że jestem w grupie, która jedzie w odwrotną stronę. Ale to również nie stanowiło problemu, wystarczyło odwrócić tracki.
Od startu nuvi550 prowadził mnie zgodnie z wyznaczonymi trackami. Rozbieżnosci zaczęły się w miejscach gdzie przecinało się kilka tracków, gdzie jadący z 60 i 276 po widocznym tracku, a nie nawiguj po tracku, mieli problem ze skierowaniem się w tą właściwą stronę. Tutaj nuvi550 nie miał problemu, gdyż wyraźnie kierował mnie w tą właściwą stronę.
Poraz kolejny przekonałem się że ekran dotykowy to zaleta w przypadku nuvi550, nawet gdy mam grube zabłocone rekawice, nie ma problemu żeby szybko wyznaczyć kierunek na kolejny waypoint.
Kolejna zaleta to świetny odbiornik GPS. Niestety 276 nawet z dodatkową anteną gubił sygnał w gęstym lesie i zmniejszała mu się dokładność wskazań. nuvi550 radził sobie świetnie.
Jeżeli dla kogoś nie jest problemem poświęcić 15 minut na przerobienie tracków, to dalej będę trzymał się stanowiska, że jest to świetne urządzenie na quada.
-- dodano 05.06.2009 11:17 --Znalazłem w końcu sposób na duże flagi jako punkty pośrednie w trasie przerobionej ze śladu.
Wystarczy przełączyć się w tryb morski i tam punkty pośrednie wyświetlają się jako małe kropki
-- dodano 02.03.2011 14:35 --Polecam nowy program do konwersji danych MapSource Garmin
WinGDB3 dostępny na stronie twórcy
http://www.sackman.info/