Mam taki problem base campie
mam zapisany ślad na którym chciałbym zaznaczyć i zintegrować z nim interesujące mnie miejsca
ale albo się nie da, albo nie umiem tego zrobić :/
co robię, a co chciałbym osiągnąć
mam swój ślad do którego chciałbym dodać punkt (waypoint) o nazwie podjazd lub opisać w ten sposób punk istniejący już na śladzie
ale najwyraźniej się nie da
użyłem opcji
"Utwórz trasę w wybranego śladu" i to by niby załatwiało sprawę, bo wtedy mój waypoint mogę dodać jako punkt pośredni i będzie fajnie ale...
ten wspaniały program do każdego punktu domalował chorągiewkę przez co na ekranie komputera trasa jest nie czytelna a na nawigacji, nie widać już absolutnie nic!
Co z tym fantem zrobić
próbowałem usunąć te chorągiewki ale chyba się nie da
myślałem żeby przerobić trasę z dodanym weypointem na ślad, ale BC nie ma takiej opcji, a poza tym wtedy punkt i tak pewnie nie był by widoczny
ma ktoś pomysł jak to zrobić? czy w ogóle się da ?
* po co mi to
bo chciałbym uzyskać coś na kształt roadbooka, z którego czerpałbym informacje o danej trasie,
mógłbym narobić masę waypointów ale tylko zaśmiecił bym nimi mapę, a chce żeby te informacje wyświetlały się tylko z konkretną trasą
* jeśli się da to zrobić to wolał bym żeby, trasa z zapisanymi informacjami miała formę śladu
ponieważ forma "trasa" potrafi czasami nie zaliczyć punku i usilnie do niego zawracać, a w przypadku zboczenia z kursu na siłę ściąga do punktu na azymut co też bywa mylące
PS.
Mam świadomość tego że powyższy tekst może być niezrozumiały