Autor |
Wiadomość |
jkarB12
ATV Squad Górny Śląsk
Rejestracja: 17.02.2008 16:54 Posty: 1006 Miejscowość: Beskid Makowski
Quad: RYDWAN
|
Wysłany: 08.10.2010 10:59
Naprawy Garminów
Swego czasu uszkodziłem swoją 60csx - dostała quadem przy rolce. Efekt - nie ma sygnału z satelitów i klawiatura nie działa, skrzywiona antena. Sytuacja niby patowa - sprzęt po gwarancji. Ale jednak udało się ją naprawić przy naprawdę znikomych kosztach. Jest to jedna z dobrych stron Garmina, że nawet po gwarancji mogą choć pewnie nie muszą wymienić sprzęt na nowy. http://www8.Garmin.com/support/outofwarranty.htmlPowiem tylko, że tyle to nie kosztowało co opisane - znacznie taniej. Polecam wątek: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=2162&start=0Nie gwarantuję że z każdym się uda ale spróbować warto.
|
|
|
|
Maciek41
Rejestracja: 07.03.2010 09:29 Posty: 98 Miejscowość: Oświęcim oraz Będzin
Quad: Suzuki KQ 750 Axi
|
Wysłany: 25.02.2011 21:10
Re: Naprawy Garminów
Witam wszystkich , Hej JkarB12 ja uszkodziłem swojego Garmina po rolce. GPS był cały lecz z obudowy wyleciała górna śrubka wraz z gwintem mocującym (ta górna z tyłu). Oczywiście zginęło to gdzieś w trawie. Napisałem do Garmina w Szczecinie i do Garmina support) Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak: Garmin z Anglii przysłał mi śrubkę, a Garmin ze szczecina 2 śrubki ponieważ oprócz śrubek nie było metalowego pierścienia w obudowie napisałem więc ponownie Garmin Szczecin przysłał mi całą kompletną obudowę wraz z klawiaturą, a Garmin z Anglii napisał mi nr reklamacji i kazał odesłać urządzenie do Warszawy. Zastanawiałem się co zrobić wymieniać obudowę sam czy odesłać samego Garmina do Warszawy. Odesłałem do Warszawy. Po kilku dniach kurier z paczką a w paczce - [b]nowy Garmin i przeprosiny za kłopot z urządzeniem !!!![b] To wszystko oczywiście całkowicie za free!!! JESTEM POD OGROMNYM WRAŻENIEM JAK TA FIRMA DZIAŁA, OGROMNY SZACUN Z MOJEJ STRONY!!!! Całość dotyczyła 60 CSx
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz co dostaniesz.
|
|
|
|
Paweł s
Quad: Arctic Cat wildcat 1000 Polaris 1000 Scrambler
|
Wysłany: 15.06.2011 16:58
Maciek41 napisał(a): Witam wszystkich , Hej JkarB12 ja uszkodziłem swojego Garmina po rolce. GPS był cały lecz z obudowy wyleciała górna śrubka wraz z gwintem mocującym (ta górna z tyłu). Oczywiście zginęło to gdzieś w trawie. Napisałem do Garmina w Szczecinie i do Garmina support) Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak: Garmin z Anglii przysłał mi śrubkę, a Garmin ze szczecina 2 śrubki ponieważ oprócz śrubek nie było metalowego pierścienia w obudowie napisałem więc ponownie Garmin Szczecin przysłał mi całą kompletną obudowę wraz z klawiaturą, a Garmin z Anglii napisał mi nr reklamacji i kazał odesłać urządzenie do Warszawy. Zastanawiałem się co zrobić wymieniać obudowę sam czy odesłać samego Garmina do Warszawy. Odesłałem do Warszawy. Po kilku dniach kurier z paczką a w paczce - [b]nowy Garmin i przeprosiny za kłopot z urządzeniem !!!![b] To wszystko oczywiście całkowicie za free!!! JESTEM POD OGROMNYM WRAŻENIEM JAK TA FIRMA DZIAŁA, OGROMNY SZACUN Z MOJEJ STRONY!!!! Całość dotyczyła 60 CSx Miałem ostatnio taki sam problem i zostało tak samo załatwione .Uszkodzenie polegało na wyrobionym wyłączniku . Gwarancje jeszcze miałem dwa miechy wymienili na nowy sprzęcik zwariowałem.
_________________ tylko mnie 1000 interesuje
|
|
|
|
vqsoft
Moderator Działu Suzuki
Quad: Suzuki Kingquad 750 & Kingway miniTraper 70ccm
|
Wysłany: 20.08.2011 19:01
heh jestem ciekaw jak potraktują etraxa z odklejajca się gumą
_________________ vqsoft = Jape ....
no i nie mamy szmat trupa wreszcie na swoim!
Lampa Led home made
|
|
|
|
Nazir
Mod-Team Member & Moderator Działu Linhai & GPS & Warsztat
Rejestracja: 11.02.2010 06:50 Posty: 3723 Miejscowość: Ruda Śląska
Imię: Łukasz
Poprzednie quady: Hassan 200, Allroad 300IS, Kingquad 750Axi
|
Wysłany: 20.08.2011 19:27
Tylko z tego powodu odesłałeś lub zamierzasz odesłać im ten odbiornik?
_________________ Regulamin Forum ATV Polska Kodeks Quadowca ATV Polska Facebook ATV Polska - codziennie nowe ciekawostki dla miłośników quadów PROJEKT: QUADOWCY POMOCNI W TERENIE. >>>>>SilesiaSquad na YouTube<<<<<
|
|
|
|
Użytkownik usunięty
|
Zbanowany |
|
Wysłany: 21.08.2011 08:00
u mnie po myciu Karcherem ekranik lekko zaparował, w końcu zgasł telefon do garmina wysyłka do Warszawy i nówka sztuka leży na półce
|
|
|
|
vqsoft
Moderator Działu Suzuki
|
Wysłany: 21.08.2011 08:19
no bo guma całkiem odlazła podklejanie jej nie przynosi skutków a jak wiesz w etrax w gumie są przyciski -- dodano 21.08.2011 08:19 --Pingwin napisał(a): u mnie po myciu Karcherem ekranik lekko zaparował, w końcu zgasł telefon do garmina wysyłka do Warszawy i nówka sztuka leży na półce PIngwin czy Twój gamrin był jeszcze na gwarancji ?
Lampa Led home made
Ostatnio zmieniony przez vqsoft, 21.08.2011 08:19, edytowano w sumie 1 raz
|
|
|
|
Użytkownik usunięty
|
Zbanowany |
|
Wysłany: 21.08.2011 21:46
vqsoft napisał(a): PIngwin czy Twój gamrin był jeszcze na gwarancji ? hmmm ciężko się do tego przyznać ale trochę nakłamałem ich tam w centrali podałem inną datę zakupu przez telefon, tak aby pozostało mi jeszcze 6 miesięcy tak czy inaczej żadnego dowodu zakupu czy gwarancji na papierze nikt nie żąda, wysłałem gołe urządzenie z drukiem, który mi przesłali po czasie przypomniałem sobie, że kiedyś zaraz po zakupie zarejestrowałem swojego Garmina u nich na serwerze... istotne jest tylko czy urządzenie nie posiada uszkodzeń zewnętrznych (poza wynikającymi z normalnego użytkowania) bo nie wymienią nieodpłatnie
|
|
|
|
vqsoft
Moderator Działu Suzuki
|
Wysłany: 23.08.2011 18:46
mozesz podesłać adres kontaktowy z tym serwisem ?
-- dodano 23.08.2011 18:46 --
Panowie normalnie szok! napisałem do Garmina w wawie i opisałem temat
dziś dostałem odpowiedź
Dziękujemy za skontaktowanie się z Garmin Europe.
Odklejajaca się guma w eTrexach to znany dla Garmina problem. W tej sytuacji pragne zaoferowac Panu wymiane urzadzenia w calosci - bezplatnie.
szok zobaczymy co wyjdzie z tego
Lampa Led home made
Ostatnio zmieniony przez vqsoft, 23.08.2011 18:46, edytowano w sumie 1 raz
|
|
|
|
jkarB12
ATV Squad Górny Śląsk
|
Wysłany: 23.08.2011 19:43
Oj nie Ty jeden już w szoku Aż niezwykłe że w obecnych czasach można się spotkać z takim podejściem do klienta. U mnie, 60csx została wymieniona, dlatego w przyszłości planuję zakup zakup Garmina Montany, 620 lub 62 przez takie właśnie postępowanie firmy w przypadku problemów z urządzeniem
|
|
|
|
vqsoft
Moderator Działu Suzuki
|
Wysłany: 24.08.2011 07:25
dokładnie mając garmina do quada zastanawiam się nad garminem do samochodu
Lampa Led home made
|
|
|
|
Seba78
Moderator Działu Side by Side
Rejestracja: 24.10.2005 21:20 Posty: 2017 Miejscowość: Podgrodzie
Quad: SxS - silnik - pierwsze odpalenie
|
Wysłany: 24.08.2011 07:37
Super podejście do klienta, pogratulować. Zaczynam się zastanawiać, ile tak naprawdę ten Garmin kosztuje producenta i ile setek prowizji zarabia skoro wymienia od ręki na nowe egzemplarze. Ciekawe czy jakbym wysłał koordynaty GPS miejsca gdzie zgubiłem swoją 60 to też przysłaliby nowy?
|
|
|
|
Użytkownik usunięty
|
Zbanowany |
|
Wysłany: 24.08.2011 07:41
Seba78 napisał(a): Ciekawe czy jakbym wysłał koordynaty GPS miejsca gdzie zgubiłem swoją 60 to też przysłaliby nowy? ale koordynaty zostały przecież w Garminie
|
|
|
|
jkarB12
ATV Squad Górny Śląsk
|
Wysłany: 24.08.2011 12:05
Seba78 napisał(a): Zaczynam się zastanawiać, ile tak naprawdę ten Garmin kosztuje producenta i ile setek prowizji zarabia skoro wymienia od ręki na nowe egzemplarze. Na pewno koszty dla Garmina są do zaakceptowania, jako że dobre części z uszkodzonych odbiorników trafiają pewnie na rynek w innych urządzeniach jako refurbished. Np. Z uszkodzonej obudowy można wykorzystać sprawne wnętrze.
|
|
|
|
vqsoft
Moderator Działu Suzuki
|
Wysłany: 30.08.2011 21:31
no i dzisiaj dostałem paczuszkę od Garminka z nowym etrexem
Lampa Led home made
|
|
|
|