Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Czy ma ktoś z Was quada Aeon cobra 320?
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 01.11.2024 00:12

Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Czy ma ktoś z Was quada Aeon cobra 320? 
Autor Wiadomość

Miejscowość: 3Miasto
PostWysłany: 13.10.2007 18:17 
Czy ma ktoś z Was quada Aeon cobra 320?
Witam wszystkich.
Jestem właśnie przed zakupem ATV AEON COBRA 320.

Czy możecie mi powiedzieć czy jst to dobry wybór?
Chcę sobie trochę pojeździć po lasach - raczej krajoznawczo - nie mam w planach maksymalnego katowania sprzętu ale troszkę bym poszalał

Proszę o wypowiedzi na temat cobry 320 firmy aeon

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek
Quad: CAN-AM Renegade 500 #14
Poprzednie quady: Ls Sp 300
PostWysłany: 13.10.2007 19:01 
http://www.aeon.scooter.com.pl/?s=cobra320
wizualnie wygląda naprawdę nieźle a jak jeździ pewnie równie dobrze Aeon podobnie jak Kymco zyskuje coraz większe zaufanie
Powinien nawet nieźle jeździć dzięki temu że wstawili dość mocny silnik na pewno jest zblokowany ze względu na homologację która też sprawia że Aeon staje się atrakcyjny

Profil Facebook Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: BLACHOWNIA/CZESTOCHOWA
Quad: Suzuki LTR 450 :)))
PostWysłany: 14.10.2007 18:40 
też kiedyś miałem taki problem , myślałem sobie ze jak Kupię sobie cobre 220 to mi wystarczy ,pojezdze sobie trochę po lasach trochę na torze tak wiesz lajtowo ale z czasem mocy brakło a tym bardziej jak jezdziłem z kolegami którzy mieli trochę mocniejsze maszyny więc radze ci przemyśleć i popytac na forum ale lepiej ubierac i dołożyc w cos sprawdzonego i mocniejszego , ja tak zrobiłem sprzedałem swojego aeona i kupiłem potwora Suzuki ltr450 :D

Profil Gadu-Gadu

Miejscowość: 3Miasto
PostWysłany: 28.10.2007 13:17 
Właśnie zakupiłem tą zabaweczkę w Gdyni w Suzuki Inglot.
Narazie docieram sprzęt ale jazda dostarcza naprawdę dużo frajdy. Fajna zajawka

Zobaczymy tylko jak będzie się sprawował w praktyce. Nie wiem dla czego nie działa hamulec ręczny ale to detal, który na pewno rozwiążą w serwisie.

Rozmawiałem z serwisantem w Suzuki i powiedział mi, że przeskok pomiędzy starą wersją aeona a 320 jest gigantyczny i że go to zaskoczyło.

Jeśli chodzi o sam salon w Gdyni to wszystko ok! Jeden drobny mankament - zapomnieli mi wydać lusterek ale następnego dnia już je odebrałem

Ogólna ocena dla sprzedawcy (od 1 do 5) 4+

Jeśli chodzi o atv to nie mogę się jeszcze wypowiedzieć bo zrobiłem dopiero 110 km ale jest zajefajnie

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Quad: Aeon Crossland 300
PostWysłany: 28.10.2007 16:55 
Pozostaje życzyć bezawaryjnego i bezpiecznego użytkowania ! Ja jeżdzę na Crosslandzie (ten sam silnik, tylko przeniesienie napędu poprzez wał) i nie narzekam. Przyjemność z jazdy gwarantowana !!! Rzeczywiście wykonanie sprzętu bez zastrzeżeń. Nic się samo nie rozkręca. Co do hamulca ręcznego, jak masz blisko do serwisu to podjedź, ale możesz spróbować podregulować samemu. Z tyłu przy tarczy jest śruba. Podczas normalnego użytkowania od czasu do czasu trzeba ją dokręcić, gdy hamulec ręczny nie trzyma.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 5 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości