witam Panowie, mam problem z kingcobrą , strasznie ciężko wchodzą biegi, a jak się uda to z dosyć silnym oporem, na YT jest filmik mądrego niemca, który miał taki sam problem , i go rozwiązał ale za bardzo się na ten temat nie rozpisał -poza notka że wyczyścił (ale co , gdzie) macie jakieś pomysły jak to ogarnąć ? filmik dla porównania
Ten filmik nic nie wnosi do tego że ciężko biegi wchodzą. A na zgaszonym silniku sprawdzałeś czy też ciężko wchodzą ? A zanim się to stało to jak działały wcześniej przed usterką ?
A quad ciągnie na wolnych obrotach jak włączysz bieg? Nie wiem jaki jest u Ciebie wariator, ale łożysko jednokierunkowe raczej ma. Trzeba zajrzeć pod obudowę paska.
Hmm, głupio się przyznać ale takiego kupiłem, biegi wchodziły tylko na wyłączonym silniku, na włączonym zgrzyt i pisk, na na wolnych ma objaw ciągnięcia do przodu i do tyłu czyli jedzie sam, z tym łożyskiem to nie głupi pomysł zerkne dziś jak to wygląda nagram filmik
-- dodano 01.05.2019 10:54 --
Tak quad zachowuję się po wrzuceniu wstecznego, nie idzie potem na włączonym silniku zmienić biegu na inny, jeśli chodzi n/h/l wchodza z oporem po bujnieciu quadem (tył przód) ciekawi mnie jakie oznaczenia ma pas napędowy , ten wygląda na nowy- może nie taki założony ??
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum