Keeway GTX 300 4x4 duże obroty silnika a małą szybkość
Witajcie, kupiłem nie dawno Keeway GTX 300 4x4 z 2012r, przebieg 1000km i zauważyłem że jedzie max około 48km/h. Obroty silnika to przy tym ponad 7 tyś/min. Instrukcja podaje że powinien mieć max około 6600 obr/min i jechać 65km/h. Gdzie szukać przyczyny tego problemu?
Re: Keeway GTX 300 4x4 duże obroty silnika a małą szybkość
Śrubka od gazu przy rączce jest wykręcona całkowicie. Zauważyłem że jak jadę tak te 48km/h to mam tak z 90% wciśniętego gazu a jak dam na max to obroty idą ale quad jakby nieznacznie słabnie i już nie przyspiesza.
Czujnik w GTX 300 czyta prędkość z magnesów które są umieszczone na przegubie tylnej osi, czy wszystkie 4 magnesy znajdują się na swoim miejscu może któryś jest zerwany i jak czyta z 3 to zaniża maksymalną prędkość. Chyba że porównywałeś prędkości z innym pojazdem to może to być pasek może sprzęgło ? Podnieś tył do góry i sprawdź każdy magnes czy jak przechodzi przez czujnik czy zmienia się wartość prędkości na wyświetlaczu.
Dziękuję za wskazówki, wkrótcce to sprawdzę i dam znać co i jak.
-- dodano 24.09.2016 12:17 --
Sprawdziłem wszystko i wg mnie jest to wina paska. Albo wyślizgany albo rozciągnięty. Mam jednak inne pytanie jak to jest z tym silnikiem u mnie. W dowodzie jest pojemność 264ccm. Gdzieś na forum czytałem że to jest silnik linhai tylko że tamte mają pojemności 274ccm. Jak to więc jest? Czy ktoś wie czego jest u mnie silnik czy to jest wyrób keeway-a?
Ostatnio zmieniony przez Avantgarde, 24.09.2016 11:17, edytowano w sumie 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum