Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - wskaźnik paliwa
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 15.10.2019 16:58



Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
wskaźnik paliwa 
Autor Wiadomość
ATV Squad Górny Śląsk
ATV Squad Górny Śląsk
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07.12.2008 07:43
Posty: 59
Miejscowość: koło Będzina
Quad: Yamaha Grizzly 700 Suzuki Kingquad 750
PostWysłany: 13.03.2011 16:55 
wskaźnik paliwa
Witam

Pojawił mi się mały problem w G700 rok 2008

Obojętnie ile by było paliwa wskaźnik cały czas miga na wyświetlaczu , wszystkie kreski migają.
czy ktoś miał podobny problem ? Nie wiem od czego zacząć

Pomocy :()

_________________
Pozdro

http://www.youtube.com/watch?v=2yVpwBGUlbE
http://picasaweb.google.pl/tsarwaGS


 
Profil Gadu-Gadu

Rejestracja: 16.08.2007 21:13
Posty: 671
Quad: Grizzly 700
PostWysłany: 13.03.2011 17:27 
Re: wskaźnik paliwa
wyjąć pompę i odczyścić styki przy okazji bak

_________________
Sprzedam Grizzly 700 2008r możliwa zamiana na Renegade 800x
https://picasaweb.google.com/grizzly700 ... z4TC5ZW_Xg


 
Profil Facebook Gadu-Gadu

Rejestracja: 10.05.2009 18:28
Posty: 46
Miejscowość: Mielec
Quad: Yamaha grizzly700
PostWysłany: 23.03.2011 19:20 
Re: wskaźnik paliwa
sprawdzić wskaznik poziomu paliwa w baku , a na końcu sprawdz odpowietrzenie baku(wessany bak może uszkadzic czujnik, miałem to w moim gadzie :)


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07.01.2009 23:05
Posty: 45
Miejscowość: Śląsk
Quad: BOSHAN200 Yamaha Grizzly 700
PostWysłany: 15.05.2011 12:04 
Re: wskaźnik paliwa
pęknięty wskaźnik paliwa w baku mam to samo on jest z porcelany


 
Profil
Awatar użytkownika
PostWysłany: 15.05.2011 13:08 
Re: wskaźnik paliwa
ja mam pękniętą płytkę,która znajduje się w pompie paliwa.Aby wskaźnik paliwa działał, trzeba zakupić nową pompe paliwa, ponieważ samej płytki nie można nigdzie dostać ;)


 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07.01.2009 23:05
Posty: 45
Miejscowość: Śląsk
Quad: BOSHAN200 Yamaha Grizzly 700
PostWysłany: 15.05.2011 16:01 
Re: wskaźnik paliwa
no to super a całe pompy chodzą zdaje się po 600 ja też poluje za tą płytką


 
Profil

Rejestracja: 08.05.2011 15:48
Posty: 159
Miejscowość: Sokółka, k. Białystok
Quad: Grizzly 700
PostWysłany: 16.05.2011 22:09 
Re: wskaźnik paliwa
Poprostu dziorawy plywak, lezy na dnie, a migajace wszystkie kreski oznaczaja brak paliwa-mialem tak w maluchu :D ;)
tadek1121 z porcelany??? o.O tu mnie zaskoczyles :^^D:

_________________
Żyję by jeździć, jeżdżę by żyć...


 
Profil WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27.04.2009 19:54
Posty: 655
Miejscowość: okolice wałbrzycha
Quad: La Chupacabra
PostWysłany: 16.05.2011 22:13 
Re: wskaźnik paliwa
Leszek G700 napisał(a):
Poprostu dziorawy plywak, lezy na dnie, a migajace wszystkie kreski oznaczaja brak paliwa

:zalamka:

jak miga to jest syf na płytce i tyle

_________________
Kuba

Dziś mam szczęście - udało się dotrzeć, choć niejedno miejsce wzbudzało emocje


 
Profil Gadu-Gadu

Rejestracja: 25.04.2010 06:48
Posty: 1171
PostWysłany: 10.10.2011 21:39 
Re: wskaźnik paliwa
napisałby ktoś jak się dobrac do tych styków?


 
Profil Gadu-Gadu

Rejestracja: 14.05.2015 08:54
Posty: 6
Imię: Tomek
Quad: Grizzly 700, 2008r.
PostWysłany: 14.05.2015 09:20 
Re: wskaźnik paliwa
Witam,
Właśnie pękła mi taka płytka. Czy jest szansa ją zregenerować lub gdzieś kupić? Może podejdzie od jakiejś innej tańszej pompy?
Płytka ma oznaczenie 3547C (lub 0) i jest o wymiarach 28mmx12mm.

Proszę o pomoc... :)

[pb]http://i569.photobucket.com/albums/ss138/latomc/IMG_7976_zpsqpvuwqnh.jpg[/pb]
[pb]http://i569.photobucket.com/albums/ss138/latomc/IMG_7974_zpstmd574ce.jpg[/pb]


Ostatnio zmieniony przez mclato 14.05.2015 09:20, edytowano w sumie 2 razy



 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.09.2009 21:13
Posty: 440
Miejscowość: Kłyżów City
Imię: Witek
Quad: Can Am XMR 800
Poprzednie quady: Yamaha Grizzly 700
PostWysłany: 15.05.2015 22:42 
Re: wskaźnik paliwa
płytka ze ścieżką oporową pęka, kiedy wkłada się węża do baku w celu spuszczenia paliwa i tym wężem "drażni" ramię pływaka. Zespól pompy składa się z 2 elementów: pompy i zespołu plywaka. Ja kupiłem kiedys do mojego miska tylko zespół pływaka, bo pompe gość sprzedał osobno.


 
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04.06.2007 21:55
Posty: 101
Miejscowość: KEPNO
Quad: 3x Yamaha Grizzly 700
PostWysłany: 21.05.2015 00:21 
Re: wskaźnik paliwa
Wystarczy kupić sam pływak i po kłopocie. Już nie będzie nic mrygać. Na Allegro są dostępne


 
Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18.11.2006 21:18
Posty: 746
Miejscowość: na płd od KRK
Imię: Tomcat
Quad: Bruteforce 750EPS +Kingquad 750AXI +V6
Poprzednie quady: Kingquad 700, Linhai 300
PostWysłany: 04.06.2019 00:11 
Re: wskaźnik paliwa
Odświeżam temat.
Czy ktoś ma namiar na płytki do wskaźnika paliwa, może sam wskaźnik bez pompy za rozsądne pieniądze?
Płytka pęknięta niestety

_________________
Odwiedź nas na: facebook.com/TokaSquad

Filmy z wyjazdów na quadach

Zapraszamy do naszego serwisu quadów mieszczącego się w Radziszowie tel:733 010 507 tokaSerwis - naprawy i przeróbki


 
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 13 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style created by Pink Floyd Ringtones|Modified by Daniel.
EDP.PL