Gogle "moto" muszą pasować do kasków enduro więc są podobne wymiarowo i tak samo ograniczają widoczność na boki. Szersze mogą być gogle narciarskie ale one nie będą pasować do kasków enduro (da się ich używać z niektórymi kaskami otwartymi ale wtedy szczęka zostaje "goła" bo pod gogle musisz zdemontować szybe kasku).
_________________ Miasto Otwock po lekkim deszczu.... kwintesencja offroad'u ^^
Nie widziałem takiego patentu. IMO to po prostu fizycznie niemożliwe Jeśli Ci na czymś takim zależy to zawsze pozostaja kaski otwarte z zabezpieczeniem szczęki. Ja się przesiadłem na coś takiego: http://www.mcsonline.pl/artykul/94/schu ... dekor.html i bardzo mi pasuje. Na zimę zdejmuję tylko szybkę i dokładam kominiarkę + duże gogle narciarskie.
_________________ Miasto Otwock po lekkim deszczu.... kwintesencja offroad'u ^^
Rejestracja: 24.08.2008 21:44 Posty: 1099 Miejscowość: Ruda Śląska
Quad: Polaris
Wysłany: 30.11.2011 16:00
Re: Gogle...
Narciarskie i snowboardowe sa szerokokatne, poprostu nie zaslaniaja bokow - np Salice Fishbowl czy Smith I/O
Co do samego kasku, też wczesniej jezdzilem w zwyklym enduro, ale zmienilem na duuzo lzejszy SixSixOne Comp2, posiada wentylacje i nie zaslania boków (szerszy otwor niz w enduro). Z tego co widzialem to w takich kaskach jechala ekipa w Dakarze.
hmm 661 comp to kask z przeznaczeniem na rower, podejrzewam ze ekipa dakarowa używała jakiegoś wyższego modelu mx
_________________ Każdy kilometr to wyzwanie. Banshee Re-Building in progres... done ! Kupię klasyki jak LT500R/250r,TRX250R mogą być do remontu, zapraszam na PW http://tiny.pl/qvbxd <-- Polski klub sympatyków Yamahy Banshee na Facebooku
zuber
Quad: KING QUAD
Wysłany: 02.12.2011 10:31
Teraz nie liczy się model kasku, ważne żeby był biały Tylko taki zawodnik będzie trendy Ja już spray kupiłem i jutro przemalowuje swój, żeby zaoszczędzić na zakupie nowego.
Mam pytanie, może się orientujecie, czy zmieszczą mi się gogle pod zwykły kask z szybką(oczywiście szybkę zdemontuję). Czy ma to w ogóle jakiś sens? Na razie nie stać mnie bardzo na nowy kask ze szczęką, a mam 3 zwykłe. Co myślicie o tych goglach, dzisiaj je oglądałem: http://allegro.pl/progrip-gogle-3200-en ... 30075.html
No i nikt ci nie powie czy dane gogle zmieszczą się do kasku, ...którego nikt nie widział. Nie ma wyjścia - trzeba przejść się do sklepu i przymierzyć.
_________________ Facebook ATV Polska - codziennie nowe ciekawostki dla miłośników quadów
Zobaczcie sobie te gogle, cena spora bo jakieś 1700 zł w stanach ale ...
_________________ Chyba się uzależniłem jestem quadoholikiem
#96 Piotr Wasik Quadimodo Racing Team
Avrix
Rejestracja: 13.07.2011 17:42 Posty: 931 Miejscowość: Tarnowskie Góry
Imię: Paweł
Quad: Scrambler XP1000
Poprzednie quady: LS 300, Renegade 800, Brute Force 750
Wysłany: 08.01.2012 22:02
No i przyszła pora na zmianę moich Uvex`ów narciarkich na coś może lepszego, na pewno będę chciał zrywki albo roll-off i żeby sama szybka była wymienna i się nie rysowała po jednym wyjeździe (jakbym tak nie miał zrywek czy filmu).
Co poleciacie w cenie do 150zł (max 200) ? Najlepiej sprawdzonego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum