Propozycja z firmy KOSO dość ciekawa - brat miał w LTZ niższy model licznika - sprawował się bez żadnych zastrzeżeń. Tylko tak naprawde obrotomierz to gadżet - dlatego również cena tego licznika wyższa.
Ale jeżeli szukasz w tej kwocie - to myślę, że będzie ok.
Jednak wybór padł na koso rx2. Mam nadzieje ze montaz przebiegnie szybko i bez większych problemów. Zastanawiam się gdzie w Kfx montowane jest czujnik poziomu paliwa? Próbował ktoś z was podłączyć licznik tak aby wskazywał poziom paliwa?. Czy może wskazuje tylko rezerwę.
Teraz tylko wszystko dobrze podłączyć. Posiada ktoś schemat kabli idących do kontrolek? Na jakiej zasadzie działa kontrolka rezerwy? W baku jest pływak?
Syciu do czego podpięliście odczyt obrotów RPM?
-- dodano 02.06.2012 08:17 --
Ostatnio zmieniony przez Rozgrzeszony, 02.06.2012 07:17, edytowano w sumie 1 raz
hmmm prawie 1000zł, a nie prościej było kupić vapora za ok 500-600 ?? , w vaporze obroty zbiera z kabla idącego do fajki (owija się kabelek kilka obrotów... nie dostałeś do tego cudeńka instrukcji montażu???)
_________________ Każdy kilometr to wyzwanie. Banshee Re-Building in progres... done ! Kupię klasyki jak LT500R/250r,TRX250R mogą być do remontu, zapraszam na PW http://tiny.pl/qvbxd <-- Polski klub sympatyków Yamahy Banshee na Facebooku
Wolałem trochę dołożyć i kupić cos co bardziej mi się podoba. Dokładnie taki sam kabel był w zestawie. Wszystko już jest podpiete i działa. Zastanawiam się czy w Kfx jest czujnik poziomu paliwa, czy tylko czujnik rezerwy.
Ja wiem. Ale przynajmniej ja pyt. O czujnik do liczenia predkosci. już na stronie vapora znalazlem foto. I przynajmniej ja narazie zakladam licznik od roweru i wtedy jedna srube trzymajaca tarcze nalezy zastapic taka magnetyczna. W pl. Niestety nie do dostania ale z Niemiec już do mnie jedna taka sruba jedzie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum