|
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz001
Imię: Grzegorz
Quad: Traper 250
|
Wysłany: 18.02.2023 13:55
Traper 250 brak iskry
Witam , mam problem z iskrą w silniku 253FMM przewody i kostki sprawdzone, moduł nowy ,zasilanie modułu 40v podczas rozruchu (mierzone na wypiętej kostce),rezystancja impulsatora 137 Ohm , jedyne co mnie niepokoi to brak jakiego kolwiek napięcia na przewodach impulsatora w momencie rozruchu. Prosił bym o pomoc co jeszcze można sprawdzić , układ raczej prosty a meczę się już trzeci dzień...
|
|
|
|
george05
Rejestracja: 13.12.2007 22:29 Posty: 1784 Miejscowość: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 19.02.2023 14:10
Re: Traper 250 brak iskry
Udzielasz wybiórczych informacji, dlatego musisz odpowiedzieć na następujące pytania:
1. - co to znaczy: przewody i kostki sprawdzone 2. - moduł zapłonowy: Nowy, czy ten nowy moduł jest tak samo opisany na obudowie jak ten ,,uszkodzony,, podaj opis. 3. - rezystancja impulsatora: 137Ω - poprawna
Jeżeli odpowiesz na pytanie: 1 – 2, otrzymasz kolejną informację, co w tym układzie który niestety nie jest prosty leży problem.
_________________ I nikt mnie nie przekona że ,,czarne jest białe a białe jest czarne”
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|
|